Geçinemeyenlerden EnerjiSa önünde eylem

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 9:02 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 9:02 pm

Geçinemiyoruz diyenler Kadıköy’de EnerjiSa İşlem Merkezi önündeydi. Son dönemde yapılan enerji zamlarına tepki gösteren Geçinemeyenler, “Bizim cebimizden alıp şirketlerin kasasını dolduruyorlar” dedi.

Geçinemiyoruz diyenler Kadıköy’de EnerjiSa İşlem Merkezi önündeydi. Son dönemde yapılan enerji zamlarına tepki gösteren Geçinemeyenler, EnerjiSa İşlem Merkezi önünde bir açıklama yaptı. Yapılan zamların milyonlarca insanın temel ihtiyaçlara ulaşımının kısıtlandığı ifade edilirken bunun bir soygun olduğu söylendi. Yapılan eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da katıldı. Söz alan Piroğlu, enerji zamlarının dolaylı olarak her şeye zam yapmak anlamına geldiğini ifade etti.

EnerjiSa İşlem Merkezi önünde yapılan açıklamanın devamında ise şunlar söylendi:

“AKP iktidarı bu kademli soygunu yaparak bizim cebimizden alarak Kolin, Limak, Cengiz, Sabancı, Aksa, Çalık, Zorlu gibi Enerji Şirketlerinin kasası doldurdu! Yani kamudan aldıkları ihalelerle her gün büyüyen, kamu bankalarından aldıkları borçları ödemeyen, vergi borçları silinen bu şirketlerin zenginliklerine zenginlik kattı!

Bu soygunun boyutlarına da bir de bu açıdan bakalım. Örneğin ekim ayında elektrik faturaları için 19,5 milyar TL para ödediğimiz hesaplanıyor. Bu zamlarla aynı faturaya 42,5 milyar TL ödeyeceğimiz tahmin ediliyor. Ortada ayda 23 milyar TL fazladan para ödemesi var.

23 milyar tl bu şirketlerin kasasına değil de halka aktarıldığında 11 bin 500 adet kreş yapılabilir, 50 derslikli bin adet okul yapılabilir veya 54 adet en yüksek kapasiteli yangın söndürme uçağı alınabilir.

Geçinemiyoruz! Bu iktidarı ve halkın parasını ceplerine akıtan şirketleri sırtımızdan atmadan bize rahat yok!

Bizler elektrik, su, doğalgaz faturalarını dahi ödeyemezken, zenginlerin kasasını dolduran bu adaletsiz düzeni kabul etmiyoruz!

Bizim gibi geçinemeyen, geleceksizlik kaygısını taşıyan tüm dostları birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

Zamlar geri alınsın! Enerji üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın!”