Geçinemeyen yurttaşlarla dalga geçen AKP’li trol Pelikancı çıktı

Yayın tarihi: 27 Şubat 2020 Perşembe 9:05 am - Güncelleme: 27 Şubat 2020 Perşembe 9:13 am

BBC Türkçe’nin “Geçinemeyenler” serisinde konuşanlarla dalga geçen videosunu sosyal medyada paylaşan ve büyük tepki çeken Feyza Öznur adlı AKP’li trolün, Pelikancı olduğu ortaya çıktı.

Fatih Tezcan, Hilal Kaplan, Erem Şentürk gibi AKP’li isimlerle videolar çeken Feyza Öznur’un çekimlerini Pelikancıların Kuzguncuk’taki yalısının bahçesinde ve iç mekanlarında çektiği iddia edildi.

Pelikancılar tarafından AKP’den tasfiye edilen Ahmet Davutoğlu’na yakın Medyanotu adlı site, konuya ilişkin haberinde, “Pelikan Örgütü’nün Kuzguncuk’ta belirsiz bir finans kaynağıyla idame ettirdiği ve Bosphorus Global adı altında isimsiz bildirilerle gerek hükumet içinden gerekse AK Parti içerisinden başbakanlara, bakanlara, milletvekillerine ve kulaklarına fısıldanan kişilere operasyon çektiği Kuzguncuk’taki yalısının işlevi bunlarla sınırlı değil. Örgüt, Kuzguncuk’taki mekanını sosyal medyadaki trollerinin hizmetine de sunuyor” ifadesini kullandı.

Öznur, son olarak BBC Türkçe’nin “Geçinemeyenler” serisinde konuşan bir emekçiyi hedef almış “Geçiremeyenler” adlı bir video çekerek büyük tepki çekmişti.

Pelikan yalısının kullanıldığını iddia eden mesajlar:

 

NE OLMUŞTU?

AKP içinde ayrı bir grup oluşturan Pelikancılar, Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’a verdikleri destekle biliniyor. Bosphorus Global, (Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi) Pelikancılar grubunun merkezi ve Pelikan yalısı olarak biliniyor.