‘Geçinemeyen’ öğrenciler için harekete geçti: Askıda fotokopi uygulaması

Yayın tarihi: 29 Kasım 2021 Pazartesi 6:33 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2021 Pazartesi 6:33 pm

Rize’de 1998’den bu yana fotokopi merkezi işleten Selin Kandemir isimli bir vatandaş, ekonomik sebepler ile öğrenim hayatında güçlük yaşayan öğrenciler için askıda fotokopi uygulaması başlattığını duyurdu.

Türkiye’de uzun zamandır uygulanan yardımlaşma ağı olan “Askıda ekmek” uygulamasına benzer bir uygulama da öğrenciler için geliştirildi. Rize’de bir fotokopi merkezi işleten Selim Kandemir isimli vatandaş, eğitim hayatını sürdürmeye çalışırken zorluk yaşayan öğrencilere ‘askıda fotokopi’ uygulamasını başlattı. Kandemir  durumu iyi olan vatandaşların bağış yapması ile sürdürülen askıda fotokopi uygulamasını “Bu işletmede askıda fotokopi çekimi uygulanmaktadır” yazısını işletmesine asarak duyurmuş oldu.

2.464 YAPRAK BAĞIŞ TOPLANDI

Başlattığı uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Selim Kandemir, “1998 yılından bu yana Rize’de öğrencilerimize baskı sektöründe hizmet veriyoruz. 23 yıldır her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya çalıştık. Biz nasıl bugüne kadar öğrencilerimize destek olduysak bizimle çalışan müşterilerimizde öğrencilerimize destek noktasında, ekonomik durumu olmayan öğrencilerimize fotokopi olarak destek vermek istedi. Biz de bu olayı gerçekleştirdik. Bölgemizde fırınlarda askıda ekmek olayı nasıl oluyorsa bizde fotokopide ekonomik durumu iyi olmayan öğrenci kardeşlerimize bize gelerek fotokopi çektirdikleri zaman ücret almıyoruz. Askıdaki yaprak sayısından düşerek öğrencilere bir nevi destek oluyoruz.” dedi.

Onur Urelli isimli bir öğrenci, geçinmenin oldukça zor olduğunun altını çizerek, bu uygulama sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin bir nebze de olsa rahat edebileceğini söyledi. Kendisinin bir öğrenci evinde kaldığını ve yaptıkları her alışverişin 500 TL civarında olduğundan bahseden Onur Urelli, bu paraya geçinmeye çalışan öğrenciler olduğunu ve askıda fotokopi ile bu tür öğrencilere destek olunacağını belirtti.

‘Dolap açık kaldı, 700 doz aşı bozuldu’ iddiası!