Geceleri 10 bin nüfusa ulaşan mahallede 83 seçmen oy kullanacak

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 10:58 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 10:59 pm

Antalya Kaleiçi’ndeki Tuzcular Mahallesi’nin geceleri nüfusu on binleri geçiyor. Ancak mahallede sadece 83 seçmen var ve 3 muhtar adayını oylayacak.

Yerel seçime sayılı günler kala, Antalya’nın 913 mahallesinde muhtar adayları seçime yönelik hazırlıklarına devam ediyor. Kentin tarihi Kaleiçi semtindeki Selçuk, Kılınçarslan, Barbaros ve Tuzcular mahallelerinde muhtar adayları seçmen karşısına çıkacak. Tuzcular Mahallesi, eğlence mekanları ve otellerin yoğunluğu nedeniyle geceleri on binlerce kişiyi ağırlayan 4 mahallenin başında geliyor.

2024 Yerel Seçim Sonuçları Sayfası… Seçim TELE1’de izlenir

4 mahallenin seçmen sayısı ise, oldukça düşük. Tuzcular Mahallesi’nde 83 seçmen, Selçuk Mahallesi’nde 87 seçmen, Barbaros Mahallesi’nde 124 seçmen, Kılınçarslan Mahallesi’nde ise 318 seçmen bulunuyor.

“10 OY GARANTİ”

Tuzcular Mahallesi’nde, mevcut muhtar Uğur Çetin ile birlikte 3 aday yarışacak. 8 aza, kendisi ve eşininkiyle birlikte 10 oyun garanti olduğunu belirten Muhtar Çetin, şöyle konuştu:

“Mahalleliyle aramız çok iyi. Yaptığımız hizmeti de görüyorlar. Tuzcular Mahallesi’nin yerlisiyim. Bu mahalleler geceleri çok kalabalık. Çevre ilçelerden bile gelenler oluyor. Nüfus geceleri on binleri geçiyor. Sabahlara kadar eğlence mekanları açık oluyor.”

 

Kaynak: DHA