Gece kulübünde silahlı bıçaklı kavga: 1 ölü, 6 yaralı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2021 Cuma 11:08 am - Güncelleme: 2 Nisan 2021 Cuma 11:08 am

İzmir’de sokağa çıkma kısıtlaması ihlal ederek gece kulübünde toplanan iki grup arasında kavga çıktı. Silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 2’si ağır 6 kişi de yaralandı. Kavgaya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan bir gece kulübünde koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal eden iki grup bir araya geldi. Gruplar arasında küfür nedeniyle başladığı iddia edilen tartışma kavgaya dönüştü.

Sokağa da taşan kavgada tarafların birbirine bıçak, silah ve cam parçaları ile saldırması üzerine Sinan Al, Uğur Ç., Can K., Fırat D., Abdullah A., Serdar Ç. ve Mehmet K. vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine gece kulübüne sağlık ve polis ekiplerine bildirdi.

1 ÖLÜ 6 YARALI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolünde, kavgada 7 bıçak yarası aldığı öğrenilen Sinan Al’ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kavga sırasında göğsüne ve sırtına aldığı bıçak darbeleri ile ağır yaralanan Uğur Ç. ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’ne, sırtından bıçaklanan Can K. ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavileri süren Can K. ile Uğur Ç.’nin hayati tehlikelerinin olduğu öğrenildi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayda ayağından tabanca ile vurulan Serdar Ç., bıçakla yaralanan Abdullah A. ve Fırat D. ise Alsancak Nevvar – Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olaya karıştıkları belirlenen S.A. ve D.K.’yi gözaltına aldı.

Olay sonrasında kavganın başladığı gece kulübü ve çevresinde, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı inceleme yaptı. Sinan Al’ın cansız bedeni, incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Öte yandan, Sinan Al’ın kaybettiği, 2’si ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı olayda, kavganın bir bölümü güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, vücuduna 7 bıçak darbesi aldıktan sonra hayatını kaybeden Sinan Al’ın son saniyeleri yer aldı. Sinan Al, aldığı bıçak darbeleri sonrası yere yığılırken, arkadan gelen bir kişi tabanca ile çevredekilere ateş açtığı anlar yer aldı.