Gebze’de P&G firmasına silahlı baskın! Rehineler 9 saatin ardından kurtarıldı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2024 Perşembe 4:12 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 1:40 am

P&G firmasının Gebze’deki fabrikası silahlı şüpheli tarafından basıldı. Saldırgan yedi çalışanı rehin aldı. Üzerinde bomba düzeneği bulunduğu ve 2 silahı olduğu söylenen saldırgan 9 saatin ardından polisin operasyonuyla yakalandı. Rehin alınan 7 çalışan kurtarıldı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde saat 15.00 sıralarında kimliği belirsiz bir şüpheli, elinde silahla ABD firması olan P&G’ye ait fabrikanın ana binasına girdi. Şüpheli iddiaya göre İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla fabrikadaki 7 işçiyi rehin aldı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bilgi almak üzere bölgeye hareket etti. Ayrıca fabrika önüne özel harekat polisleri yönlendirildi. Fabrikanın bulunduğu cadde araç ve yaya geçişine kapatıldı.

OPERASYONLA YAKALANDI

TELE1’in edindiği bilgiye göre fabrikanın yönetim biriminde bulunan çalışanlar rehin alındı. Saldırının ardından fabrikanın diğer bölümleri operasyon için boşaltıldı.

Üzerinde bomba düzeneği bulunduğu ve 2 sila olduğu söylenen saldırgan 9 saatin ardından polisin operasyonuyla yakalandı. Rehin alınan 7 çalışan kurtarıldı.

KOCAELİ VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Seddar  Yavuz olaydan sonra yaptığı açıklamada, “Saldırgan, fabrikanın eski bir çalışanı. Üzerinde düzenek ve iki silahı vardı. İhtiyacını gidermek için dışarı çıktığında hassas bir operasyonla etkisiz hale getirildi. Herhangi bir örgütle bağlantısı tespit edilemedi” dedi. Vali kendisine sorulan ‘Yaralı mı?’ sorusuna ‘Hayır’ yanıtını verdi.

“AİLELER İSYAN ETTİ”

Fabrika içindeki rehineler 9 saatin ardından kurtarıldı. Operasyondan önce açıklama bekleyen aileler isyan etti. Fabrikadaki rehinelerden birinin annesi, “İçerden bilgi almak istiyoruz. Bilgi alamıyoruz. Endişe içinde bekliyoruz” dedi. Yakınlarından haber alamadığını söyleyen aileler olayın yaşandığı fabrikaya hiç bir yetkilinin gelmediğini söyleyerek isyan etti. Bir rehinenin yakını, “Kimseden bilgi alamadık en büyük sorunumuz o” ifadelerini kullandı. Bir başka rehine yakını ise Kocaeli Valisi’ne isyan ederek, “Hiç bir yetkili burada yok. Hiç haber alamıyoruz. Bekliyoruz. Ne kadar bekleyeceğiz. Vali bizi ayağına çağırıyor. Yazık değil mi buradaki insanlara. Vali zor durumda değil biz zorumdayız” diye konuştu.

PSİKOLOG GÖRÜŞMESİ SONUÇ VERMEDİ

Gebze’de işçileri rehin alan saldırganı ikna etme çalışmaları için fabrikaya psikolog çağırıldı. Psikologla görüşen saldırgan teslim olmadı.

 

 

FABRİKANIN BAZI BÖLÜMLERİ BOŞALTILDI

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ATLATTI

TELE1 canlı yayınına bağlanan Gebze Yenigün Gazetesi’nin sahibi Uğur Saray fabrikaya girebilmek için geniş bir güvenlik sisteminden geçildiğini belirtti. Saray, saldırganın bu sistemlerden geçtiğini belirterek, “OSB’deki en büyük fabrikalardan biri. Güvenlik tedbirleri yüksek bir işletme. İki veya üç aşamalı bir sistemden geçiyorsunuz. Edindiğimiz bilgilere kimliği belirsiz kişi çitlerden atlayarak bir veya birden fazla kişiyi rehine aldığı iddia ediliyor. Gazze savaşıyla ilgili bir eylem olduğu değerlendiriliyor” dedi.

GAZZE MESAJI

Çalışanları rehin alan  saldırgan fabrikanın duvarlarına Gazze ile ilgili yazılar yazdı. İHA’nın yayınladığı fotoğrafa göre elinde tabanca bulunan şüphelinin “Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm” yazısı önünde poz verdiği görülüyor. (TELE1)

Kaynak: TELE1