Gebze’de palet fabrikasındaki yangın kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 12 Haziran 2024 Çarşamba 3:46 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2024 Çarşamba 6:13 pm

Gebze’deki palet fabrikasında yangın çıktı. Yangın ekiplerin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına alındı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan bir palet fabrikasında saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları fark eden çalışanlar hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine çevre ilçeler ile İstanbul’dan itfaiye ekibi sevk edildi.

Havanın sıcak olması sebebiyle de yangın hızla büyüdü. Paletler alev alev yanarken, gökyüzünü siyah duman kapladı. Fabrikanın hemen yanında bulunan benzin istasyonuna alevlerin ulaşmaması için ekipler yoğun çaba harcadı.

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yangına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 45 araç ve 124 personelle müdahale edildiği bildirildi. Yangından 1 itfaiye erinin etkilendiği ancak durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de bölgeye gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“1 SAAT 40 DAKİKA SÜREN ÇALIŞMA SONUCUNDA SOĞUTMAYA GEÇİLDİ”

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, “13.21 itibariyle itfaiyemize ihbar intikal etti. Ahşap palet fabrikasında yangın çıktı ama tabii sıcak ve sıkıştırılmış ahşap olduğu için çok duman çıktı. Endişemiz, bitişiğinde olan akaryakıt istasyonuydu. Hemen duvar duvaraydı, korkumuz oydu. Emniyetimizin toması da olay yerine intikal etti. Soğutma aşamasına geçildi. 1 saat 40 dakika süren çalışma sonucunda soğutmaya geçildi. Arkadaşlarımızın emekleri için teşekkür ediyoruz. Gayretli çalışmaları oldu” dedi.

İzmir’de orman yangını!

Kaynak: İHA