Gazze’deki hükumet: İsrail, hastanede 200 Filistinliyi infaz etti

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 8:31 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 8:31 pm

Gazze’deki hükumet, İsrail’in Şifa Hastanesi’nde 200 Filistinliyi infaz ettiğini ve yaklaşık bin Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı.

Gazze’deki hükumetin Medya Ofisi, İsrail’in 18 Mart’ta Şifa Hastanesi ve çevresine düzenlediği baskın hattında açıklama yayınladı.

Açıklamada, “İşgalci İsrail ordusu, Şifa Hastanesi yerleşkesinde ve çevresinde işlediği suçlara devam ediyor. Mevcut bilgilere göre İsrail askerleri hastane yerleşkesinde 200’den fazla zorla yerinden edilmiş Filistinliyi infaz etti, yaklaşık 1000 kişiyi alıkoydu.” ifadesine yer verildi.

İsrail ordusunun, hastanedeki sağlık personeli ve zorla yerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu yapıları bombaladığı, yıktığı ayrıca sorgulama bahanesiyle binalardan çıkararak eziyet veya infaz ettiği kaydedildi.

İsrail ordusunun, bazı konutlara ulaşımı engellediği, hava saldırısı ve keskin nişancılarla hedef aldığı ve bölgeye ambulanslar da ulaşamadığı için çok sayıda ölü ve yaralı olduğu ifade edildi.

İsrail’e ‘çakmak gazı, zıpkın satıyoruz’ diyen Ticaret Bakanlığı’na tepki yağıyor

Gazze’deki hükumet, İsrail’in Şifa Hastanesi’nde 200 Filistinliyi infaz ettiğini ve yaklaşık bin Filistinliyi alıkoyduğunu açıkladı.

 

Kaynak: AA