Gazze’de çatışmalar şiddetlendi, ölü sayısı 8 bin 525’e yükseldi

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 2:04 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 4:40 pm

İsrail kara birliklerinin Gazze’de Filistinli gruplarla ‘şiddetli çatışmalara’ girdiğini açıkladı. Bu arada hayatını kaybeden Gazzeli sayısı da 8 bin 525’e yükseldi.

İsrail ordusu, kara birliklerinin abluka altındaki Gazze Şeridi’nin iç kesimlerinde, Filistinli gruplarla “şiddetli çatışmalara” girdiğini bildirdi. 7 Ekim’den bu yana Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 8 bin 525’e yükseldi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerinin son birkaç saat içerisinde Gazze’nin iç kesimlerinde şiddetli çatışmalara girdiği belirtildi. Açıklamada, İsrail’in kara ve hava birliklerinin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait mevzi ve tanksavar füzesi birliklerinin vurulduğu ifade edildi. Söz konusu çatışmaların Gazze Şeridi’nin hangi bölgesinde yaşandığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

‘KIZILDENİZ BÖLGESİNDEN ATILAN FÜZE, HAVA SAVUNMA SİSTEMİNCE İMHA EDİLDİ’

İsrail ordusu, Kızıldeniz bölgesinden İsrail topraklarına doğru atılan bir füzenin savunma sistemince havada imha edildiğini duyurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Kızıldeniz’den İsrail tarafına karadan karaya füze atıldığı aktarıldı. Söz konusu füzenin İsrail’e ait hava savunma sistemi tarafından imha edildiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Kızıldeniz’de tespit edilen bir “hava tehdidinin” ardından savaş uçaklarının havalandığı ve söz konusu hedefin İsrail sınırlarına ulaşmadan imha edildiği kaydedildi.

İsrail ordusu, söz konusu füzenin nereden veya kim tarafından atıldığına ilişkin bilgi vermese de yerel basın saldırının arkasında Yemen’deki İran destekli Husilerin olduğunu yazdı.

HAMAS-İSRAİL SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik” devam eden ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanını başlattı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’de el-Kassam Tugayları’nın elinde 240 İsrailli esir olduğunu kaydetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 8 bin 525 Filistinlinin öldürüldüğünü, 21 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 8 bin 525’e çıktıİsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısı 8 bin 525’e çıktı
Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 124 Filistinli öldü, yaklaşık 2 bin Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze’de 35, Lübnan’da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı saldırıları genişletmeye başlayıp hava bombardımanın dozunu daha da artırdı.

Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

İsrail, Hamas yöneticisi Aruri’nin Batı Şeria’daki evini havaya uçurdu

İsrail, Gazze’de Türkiye’nin inşa ettiği kanser tedavisinin yapıldığı hastaneyi bombaladı