Gazze’de can kaybı 9 bini aştı

Yayın tarihi: 2 Kasım 2023 Perşembe 1:57 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 3:03 pm

İsrail-Hamas savaşı 27. gününde sürerken, Gazze‘ye düzenlenen saldırılarda can kaybı 9 bini aştı.

İsrail-Hamas savaşı 27. gününde tüm şiddetiyle sürerken, Filistin Sağlık Bakanlığı can kaybının 9 bini aştığını ve 32 bine yakın yaralı olduğunu duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, 7 Ekim’den bu yana 3 bin 760’ı çocuk, 9 bin 61 kişi öldürüldüğünü açıkladı.

BATI ŞERİA’DA 7 EKİM’DEN BU YANA ÖLDÜRÜLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 134’E YÜKSELDİ

İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde düzenlediği baskınlarda 2’si çocuk, 4 Filistinli öldürüldü. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria’nın Kalkilya kentinde İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Eyhem Mahmud eş-Şafi’nin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail askerlerinin Kalkilya’daki saldırısında 2 Filistinlinin de yaralandığı kaydedildi. Bakanlığın açıklamasında ayrıca El-Bire kentinde 19 yaşındaki Filistinli Kusay Mezyun Karan’ın ve 24 yaşındaki Yezn Şeyha’nın, Nablus’ta da 14 yaşındaki Hamdan Amr Hamdan’ın İsrail askerlerinin kurşunlarıyla yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 134’e yükseldi.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail’in “Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400’den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre 31 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 18’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

 

Fatih Erbakan: TSK bir yıl süreyle Gazze’de görev alsın