Gazze’de bilanço ağırlaşıyor… Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan acil çağrı

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 9:48 am - Güncelleme: 15 Mayıs 2021 Cumartesi 10:37 am

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda 10 kişi daha hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı uluslararası kuruluşlara sağlık tesislerini korumak için yardım çağrısında bulundu. Saldırılarda ölen Filistinli sayısı 139’a yükseldi.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze’nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk 10 Filistinli daha hayatını kaybetti. Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Şati Mülteci Kampı’nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve saldırı düzenledi.

Saldırıda 8’i çocuk, 2’si kadın 10 Filistinli daha öldü. Saldırıda ölen 8 kişinin isimleri Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şeklinde sıralandı.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Gazze’deki Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu Riş basına yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği evden şu ana kadar sağ kurtarılan tek kişinin 2 aylık bebek olduğunu söyledi. Ebu Riş, Şati Mülteci Kampı’ndaki saldırıyı “katliam” olarak nitelendirmenin bile yetersiz kalacağını dile getirdi.

Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı’ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve Batı Şeria’da hayatını kaybeden Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba’nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

İsrail uçaklarının gece geç saatlerde Gazze’nin kuzeyindeki Tel Kuleybu bölgesine düzenlediği saldırılarda da 2’si kardeş 3 Filistinli ölmüştü. Böylelikle, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs’tan bu yana 39’u çocuk, 22’si kadın 139 Filistinli hayatını kaybetti, 950 Filistinli yaralandı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN ACİL ÇAĞRI

Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in yol ve sağlık merkezlerini doğrudan hedeflediğini belirterek, uluslararası kuruluşlara sağlık tesislerini korumak için yardım çağrısında bulunuldu. Bakanlık, bu durumun hastanelerde hasara neden olduğunu ve tıbbi malzeme sevkiyatını engellediğini ifade etti.

Sivillerin tehditle evlerinden sığınaklara götürüldüğünü belirten Sağlık Bakanlığı, Covid-19’un yayılması için tehlikeli bir ortam oluştuğunu ve bunun, Gazze’nin İsrail saldırılarıyla tükenmiş olan sağlık sistemi üzerindeki yükü arttırdığını ifade etti. Filistin Sağlık Bakanlığı, Kuzey Gazze Şeridi’ndeki Beit Hanoun Hastanesi ve Endonezya Hastanesi’nin kısmi hasarına ek olarak Hala Al Shawa Sağlık Merkezi’nin tamamen yıkıldığını belirtti.

İsrail bakanlık binasını vurdu