Gazişehir Gaziantep, Süper Lig’de

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2019 Cuma 8:56 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2019 Cuma 8:56 am

TFF 1.Lig Play Off finalinde Gazişehir Gaziantep normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Hatayspor’u penaltılarda 5-3 mağlup ederek adını Süper Lig’e yazdırdı…

Süper Lig’e çıkan son takım Gazişehir Gaziantep oldu… TFF 1.Lig Play Off finalinde Hatayspor’u penaltılarla 5-3 mağlup eden Gaziantep Gazişehir, Gençlerbirliği ve Denizlispor’un ardından Süper Lig bileti alan son takım oldu.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren heyecan dolu maçta Hatayspor’u penaltılarla 5-3 mağlup eden Gazişehir Gaziantep Süper Lig’e yükselen taraf oldu. Müthiş bir mücadeleye sahne olan maçın ilk yarı bitimine dakikalar kala Gazişehir Gaziantep, Gökhan Alsan’ın golüyle 1-0 öne geçti.

İkinci yarı beraberlik için yüklenen Hatayspor aradığı golü bir türlü bulamadı. Net fırsatların harcandığı maçta 83.dakikada sahneye çıkan Mirkan Hatayspor’a beraberliği getirdi.
90+4’te Hatayspor’da kullanılan köşe vuruşunda Mirkan’ın kafa vuruşunu Gazişehir savunması çizgiden çıkardı ve 90 dakika 1-1 sona erince maç uzatmalara gitti.

2005-2006 sezonundan beri aralıksız 1. Ligde mücadele eden ve tüm zamanlar tablosunda en çok 1. Lig maçına çıkan Gazişehir Gaziantep ilk kez Süper Lig’e yükselme sevinci yaşıyor…

Gazişehir’in kalecisi Günay Güvenç, iki sezon önce play-off finalinde Eskişehirspor’u penaltılarla eleyen Göztepe’nin kalesindeydi.
Gazişehir’in teknik direktörü Mehmet Altıparmak, geçen sezon Erzurumspor ile play-off finalinde şimdiki takımı Gazişehir Gaziantep’i penaltılarda yenerek Süper Lig’e çıkmıştı.