Gaziantep’teki provokasyon ifşa oldu! İktidar medyası ‘şehit yakını’ diye servis etti, AKP’li aday çıktı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:50 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2023 Pazartesi 1:54 pm

Gaziantep’te şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in cenaze namazında provokasyon yapıldı. Cenazede Özgür Özel’in gönderdiği çelengi parçalayan kişinin AKP’nin eski aday adayı Kenan Öztürk olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep’te Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in cenaze töreninde, yeni bir provokasyona imza atıldı. Şehidin naaşının beklendiği esnada bir kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından gönderilen çelengi parçalayarak dışarı attı.

Çelenge saldıran provokatör, daha sonra yanına gelen kişiyle birlikte tekbir çektirerek cenaze töreninde kalabalığa alkış tutturdu.

‘ŞEHİT YAKINI’ DİYE SERVİS EDİLDİ, AKP ADAY ADAYI ÇIKTI

İktidar medyası, şehit cenazesinde provokasyon yapan kişiyi ‘şehit yakını’ olarak servis etti. Ancak saldırganın şehit yakını olmadığı kısa süre sonra ortaya çıktı. Saldırganın daha önce AKP’den Gaziantep Milletvekili aday adayı olan Kenan Öztürk olduğu öğrenildi.

“ŞEHİT YAKINI DEĞİL”

tele1.com.tr’ye konuşan CHP Gaziantep İlçe Başkanı Reis Reisoğlu, olay gününe ilişkin, “Biz şehidin naaşını havalimanında karşıladık. Şehit yakınlarıyla birbirimize sarıldık. Hiçbir sorun yoktu” dedi. Reisoğlu açıklamasının devamında ise, “Çelengi parçalan kişi şehit yakını değil. Daha önce AKP’den aday aday oldu” dedi.

İktidar medyası, provokasyonu şu şekilde servis etti:

Özgür Özel’den ‘şehit cenazesi’ açıklaması: AKP’ye yakın olmuş kişilerden provokasyon uyarısı aldım

Kaynak: TELE1