Gaziantep’te patlama sesi! Ekipler alarma geçti

Yayın tarihi: 26 Nisan 2024 Cuma 2:12 am - Güncelleme: 26 Nisan 2024 Cuma 2:16 am

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattında şiddetli bir patlama sesi duyulduğu ileri sürüldü. Patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu belirtildi.

Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde patlama sesinin duyulduğu aktarıldı. Gökçeli Mahallesi yakınlarında sesin daha şiddetli olduğu iddialarının üzerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi.

Karadeniz’de esrarengiz patlama sesi!

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini belirterek, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: İHA