Gaziantep’te hudut karakoluna havan saldırısı: Bir asker şehit oldu!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 6:18 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 10:20 pm

Gaziantep’te Suriye sınırında bulunan Köprübaşı Hudut Karakolu’na terör saldırısı gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı,  ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda bir askerin şehit olduğunu bildirdi.

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde bulunan ve Suriye sınırında yer alan Köprübaşı Hudut Karakolu’na havan mermileri düştü. Yaralıların olduğu belirtilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.  Milli Savunma Bakanlığı, havan mermilerinin Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden terör örgütü tarafından atıldığını bildirdi. Bakanlık, saldırıda dört askerin ve bir sivilin yaralandığını açıkladı. Yaralıların hastaneye sevk edildiğini bildiren Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

” Hain terör örgütü tarafından Gaziantep’in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye’nin Ayn-El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/Havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır.

Yaralılarımız derhâl hastaneye sevkedilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir.”

BİR ASKER ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı, saldırıda bir asker şehit olduğunu açıkladı. MSB’nin açıklaması şöyle:

” Gaziantep Karkamış’ta Hudut Karakolumuza yapılan terör saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.”

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada belirlenen terör örgütü mevzilerine düzenlenen meşru müdafaa ve cezalandırma atışlarında 6 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

“Karkamış ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir.” (DHA)