Gaziantep’te canlı bomba paniği yaşatan kişi tutuklandı

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 1:42 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 1:46 am

Gaziantep Emiyet Müdürlüğü önünde kendisine canlı bomba görüntüsü veren 32 yaşındaki Ü.K, tutuklandı. Vurulduktan sonra  tekbir getiren Ü.K, amacının korku veya panik yaratmak olmadığını belirterek, “Ailevi sorunlarım vardı. Eşimden boşandığım için yetkililere sesimi duyurmaya çalışıyordum” dedi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün giriş kapısına 26 Mayıs’ta gelen Ü.K, elindeki siyah bir poşeti yere bırakarak tekbir getirmeye başladı. Kıyafetinden sarkan kablolar ile canlı bomba görüntüsü veren Ü.K, polislerin uyarısına rağmen içeri girmeye çalışınca ayaklarından vurularak etkisi hale getirildi.

KANINDAN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Bomba imha uzmanlarınca yapılan incelemede Ü.K’nin üzerinde ve yanındaki poşette patlayıcıya rastlanmadı. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan ve hastanede tedaviye alınan şüphelinin kanında uyuşturucu maddeye rastlandı. Yapılan incelemede, ‘hırsızlık’, ‘yaralama’ ve ‘uyuşturucu kullanma’ suçlarından 20 suç kaydı bulunduğu ve psikolojik tedavi gördüğü saptanan Ü.K’nin terör bağlantısı bulunmadı. Tedavisinin ardından emniyette sorgulanan Ü.K’nin işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi.

“EŞİMDEN BOŞANDIM SESİMİ DUYURMAYA ÇALIŞIYORDUM”

Nöbetçi hakimliğe çıkarılan Ü.K’nin ailevi sorunları olduğunu söyledi. Eşiyle boşandığını belirten şüpheli, “Amacım korku ya da panik yaratmak değildi. Ailevi sorunlarım vardı. Eşimden boşandığım için yetkililere sesimi duyurmaya çalışıyordum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmayı talep ederim” dedi.

Hakimlik, savunmasının ardından Ü.K’yi tanık beyanları, olay yeri incelemesi ve bomba düzeneğine benzer bir mekanizma bulundurmasından dolayı ‘Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi.

VURULMA ANI! TEKBİR GETİRDİ

Odatv’de yer alan görüntülere göre U.K’nin vurulduktan sonra tekbir getirdiği duyuldu.

Şanlıurfa’da eylem hazırlığındaki IŞİD’li ‘canlı bomba’ yakalandı