Gaziantepli vatandaş bir liralık ekmek kuponuna isyan etti! ‘Alayı kandırmaca’

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 7:32 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 8:03 pm

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar ‘için’ 1 lira indirimli ekmek kuponu hazırladı.  AKP’li belediyenin ekmek kuponu ‘kampanyasına’  tepki gösteren Gaziantepli vatandaş Servet Polat, “Ekmek desteği olsa ne olur. Bunlar hep milleti kandırmaca. Alayı kandırmaca. Gençliğimiz heba oldu. Bu kadar olmaz” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Fırıncılar Odası’nın imzaladığı protokolle uygulamaya konulan 1 TL indirimli ekmek kuponuna vatandaştan farklı tepki geldi. Uygulamayı beğenip indirimi yetersiz bulan da var eleştiren de.

Gaziantep’te vatandaşlar kuponların bir çözüm olmadığını, asıl çözülmesi gereken sorunun ekmeğin ham maddesi buğdayı üreten çiftçiye destek verilmemesi olduğunu belirtti.

“ŞİMDİKİ AKLIM OLSA ÇOCUK YAPMAZDIM”

Servet Polat isimli vatandaş konuyla ilgili olarak, “Damacana suya bile zam geldi. Ekmek desteği olsa ne olur. Bunlar hep millet kandırmaca.  Alayı kandırmaca Bunlara inanmıyorum. Gençliğimiz heba oldu. Çoluk çocuğumuz borçlu oldu. Bazen ölsem de kurtulsam diyorum. Üç tane çocuğum var şimdiki aklım olsa bu üç çocuğu da yapmazdım. Bu kadar olmaz. Ukrayna gibi savaş bölgelerine erzak gönderiyor. Bizim enflasyon rakamları onlarınkinden yüksek. Sanki savaşta olan biziz.10 bin lira maaş alsan da yetmiyor. Açmı kalalım ölelim mi? Avaba kendileri bu şatafatta nasıllar. Durumu bizim gibi mi? Hiç özeleştiri yapmıyorlar mı?  Bu milleti zengin görüyorlar. Kendileri o şatafat içinde ne kadar anlıyorlar bizi. Kredi borcu olmayan yok. Kredi borcundan gözümüzün önünü göremiyoruz. Ekmek en temel ihtiyaç ama ekmek tek sorun değil. Ülkede eğitim, sağlık sorunu var. Hastanelere gidemiyoruz randevu alıp. Eğitim sorunu varsa her şey bitmiştir. Sorun kaç tane adam kitap okuyor. Tolstoy desem adam bilmez. Zweig okudun mu dersem adam bana Recep Tayyip Erdoğan’dan bahset der. Öyle kalıplaştırılmış insanlar bu insanlara bir şey yapamazsın.. Ekonomi ile  boğmuşlarlar adamı sağlıklı düşünemiyor. “ dedi.

“MİLLETİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜLER”

Vatandaş Kadir Elfidan isimli vatandaş, yapılan uygulamanın yanlış olduğu belirterek, “Yapılan bu uygulama yeterli değil. Çiftçiye destek verilseydi durum bu seviyeye gelmezdi. Zaten ekmek ucuz olurdu o zaman. Milleti küçük düşürdüler” dedi.

“GÜZEL UYGULAMA AMA 1 TL YETERLİ DEĞİL”

Şeref Balcıoğlu isimli vatandaş da “Zaten garibanların alacağı bir ekmek olur. Çok güzel bir uygulama, Antep halkı için çok iyi bir haber. Yeterli de olur. 1 TL, indirim çok iyi olur” dedi.  Mecit Altunalmaz ise, “Çok güzel bir uygulama 1 TL indirim, ama şu ekonomik krize bakılırsa yeterli değil” diye konuştu.

“MİLLETİ AÇ BIRAKIP, İFTAR ÇADIRI KURUYORSUN”

İsmini vermek istemeyen vatandaş, “Yurtdışında yaşıyorum. Bir haftadır buradayım, Türkiye’nin politikasını yaşadım. Aklın ve mantığın artık bittiği yer. Alman parasıyla burada çok rahat yaşıyorum ama buradaki insanların perişanlığını görüyorum, yazık diyorum. Bu uygulamaların bir ciddiyeti yok. Göz boyama olarak görüyorum. Milleti aç bırakıyorsun, iftar çadırı kuruyorsun. Bunun bir mantığı yok. Bunlar uyduruk politikalar. Bu ekmek uygulamaları da samimi bulmuyorum” dedi.

“ZAMMA SEBEP OLAN KENDİSİ”

Vatandaş Mehmet Demir Atmalı, “Zamma sebep olan AKP’nin kendisi, tekrar indirim yapmak isteyen kendisi. Burada bir kere hayvancılık ve çiftçiliğe ağırlık verilmedi. Özellikle ihmal edildi. Avrupa Birliği’ne girmek için çiftçi oranımızı yüzde 5’e düşürmeye çalışıyorlar. Çünkü Avrupa Birliği yüzde 5 oranındaki çiftçiye destek veriyor. Bunlar da çiftçiyi yalnız bırakıyor. Çiftçi toprağını satmak zorunda kalıyor. Çiftçinin toprağı da toprak ağası şirketlere peşkeş çekilecek” dedi.

“ISRARLA HALK EKMEK BÜFESİ AÇMIYORLAR”

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Hidayet Alber ise dağıtılan indirimli ekmek kuponlarının aslında ekmek karnesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz, hepimizin birebir yaşadığı sorunları gün ışığına çıkarıyor. Biz sokaklarda, mahallelerde halkın sorunlarını dinliyoruz. Kriz en çok sosyal yardım alan insanları vurmuş durumda. Buna rağmen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, halkın ihtiyacını görmüyor, görmemekte de ısrar ediyor. Şu anda Kurtuluş Savaşı yıllarında yaşanmış olan ve bugüne kadar CHP suçlu diye sürekli ‘ekmeği karneyle satıyorlar’ algısı yaratmaya çalıştıkları olayı birebir Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin ve ekibi Gaziantep halkına yaşatmaktadır maalesef. Sorunlarını dinlediğimiz sokaklarda insanlar artık ‘Gelin, kurtarın bizi. Bıktık, usandık; ekonomik krizden çıkarın bizi’ diye feryat ediyorlar. Biz de buna karşılık olarak halkın sürekli dile getirdiği ve CHP’li belediyelerin uyguladığı Halk Ekmek uygulamasını Büyükşehir Belediyesine önerdik. Buna rağmen halk ekmek büfelerini açmamakta ısrar ediyorlar. Halkın ekmeğe erişmesi gittikçe güç duruma geliyor. Bu nedenle bizler ve diğer siyasi partiler bu talebi belediyeye iletmemize rağmen kulak arkası edilmektedir.”

EKMEK KARNESİ BENZETMESİNE BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bunun bir karne olduğu iddialarını reddetti ve 126 bin dar gelirli aileye aylık 150 ekmeği 1 TL indirimli olarak vereceklerini söyledi. Şahin, “Karne, piyasada bulunmayan bir şeyin ne kadar alınması gerektiğine ilişkin sınırlandırma belgesidir. Ekmekte sıkıntı yok. Bizim yaptığımız destektir. Ramazan’da 150 milyon TL’lik gıda paketi yardımı da yapılacak” açıklamasını yaptı.

AKP’li belediyede indirim kuponlu ekmek dönemi