Gaziantep ve Diyarbakır’da HDP’ye operasyon! Çok sayıda gözaltı…

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2020 Salı 8:41 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2020 Salı 8:42 am

Gaziantep’te aralarında HDP İl Başkanı ile muhtarların bulunduğu 33 kişi hakkında gözaltına alındı. Diyarbakır’da ise sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda aralarında TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Gaziantep’te aralarında HDP İl Başkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları ve iki mahalle muhtarının da bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, “PKK/KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında” gözaltı kararının verildiğini duyururken, “belirlenen adreslere yönelik operasyon başlatıldığı” belirtildi.

DİYARBAKIR’DA DA HDP’YE OPERASYON

Gazeteci Ömer Çelik sosyal medya hesabından, Diyarbakır’da da HDP’ye operasyon düzenlendiğini belirterek, “Diyarbakır’da bu sabah odağında kadınların olduğu operasyonla çok sayıda kişi gözaltına alındı” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde polislerce evlere düzenlenen baskınlarda aralarında TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese polislerce baskınlar düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından aralarında Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Panayır Çelik, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Zekiye Güler, Figen Ekti, Elif Haran, Rabia Ateş, Ronda Bat, Rozerin Çatak, Emine Kaya, Dilan Yakut, soyadı öğrenilemeyen Güneş’in bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı.

TUAY-DER yöneticisi Bahar Akyapı ve HDP Sur Eşbaşkanı Hatun Yıldız’ın evlerine baskın yapıldığı, ancak söz konusu kişiler evde olmadığı için gözaltına alınmadığı kaydedildi.

Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen kadınlar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.