Gaziantep Adana otoyolu kapandı!

Yayın tarihi: 19 Ocak 2022 Çarşamba 9:41 am - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 4:58 pm

Kar yağışı nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda, Gaziantep kent merkezi ve Nurdağı ilçesinde ulaşım durdu; vatandaşlar arabalarında mahsur kaldı. Vali tarafından yapılan açıklamaya göre mahsur kalan 900 aracın birkaç saat içerisinde bölgeden çıkarılması bekleniyor.

Gaziantep’te dün öğlen saatlerinde etkisini artıran ve kesintisiz devam eden kar yağışı tipi ile birlikte etkili oldu. Kentte akşam saatlerinde mesai bitiminde yollar tamamen kilitlendi.

HAYAT DURDU

Yolları kapatan kar nedeniyle yolcu otobüsleri, minibüsleri ve tramvaylarında aralarında bulunduğu binlerce araç yollarda kaldı. Araçlarda bulunan on binlerce kişi ise çok kısa mesafelere bile araçlarla yaptıkları saatler süren yolculuğun ardından yine saatlerce yol yürüyerek ulaşabildi.

Kar hayatı durdurdu AKP’li Fatma Şahin’in tepkisi gündem oldu: Sıkıntı ne?

“OTOYOL KAPALI”

Vali Davut Gül yaptığı son yaptığı açıklamada, “Nur Dağı kısmında da ulaşım tek şeritten sağlanmaya başladı. Mahsur kalan yaklaşık 900 aracın da 1-2 saate kadar bölgeden çıkması bekleniyor.” dedi.

TUZLAMA ÇALIŞMALARINDAKİ EKSİKLİĞE TEPKİLER BÜYÜYOR

CHP Genel Başkan Danışmanı, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, bölgede çekilmiş bir görüntüyü paylaştı ve yeterli önlem almayan yöneticileri eleştirdi. Özkan şu ifadeleri kullandı:

“Görüntüler Gaziantep Şahinbey’den. Hani şu AKP’li Şahinbey Belediyesi’nin Okçular Vakfı için 60 milyon ödenek ayırdığı yer. AKP’li Gaziantep Büyükşehir de eksik kalır mı? Onlar da logoya 760 bin lira harcamıştı. Tuza para kalmadı haliyle. Vatandaşın hali ortada. Eserinizle övünün”

EKİPLER SABAHA KADAR ÇALIŞTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dün hayatı olumsuz etkileyen yağışa ve çalışmalara ilişkin, şunları söyledi: “51 santimetre kar yağışı. Tüm teknik ekibimizle yaklaşık 160 iş makinesi, 600 personelle sahada yaşanan tıkanmaları çözmek için gayret gösteriyoruz. İnşallah şu anda sıkışık olan bölgelerin büyük bölümü açıldı. Onkoloji ve Kuzeyşehir kısmı rahatladı, havalimanı yolu açık. Abdulkadir Yüksel Bulvarı da rahatladı.

Sıkıntı şu an için 2 tane tır burada devrildiği için D400 yolunda. İlgili mercilerle yolun açılması için görüştük. Üniversite bölgesinde de tıkanma var. Amacımız sabah halkımız uyandığında, işe gitmek istediğinde rahat etsin. Şu an yaşanan sorunlar, sabah yaşanmasın istiyoruz. Tüm ekip olarak çabamız bu, bu amaçla sabaha kadar çalışacağız.”

VATANDAŞLAR SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Bir çok vatandaş yolda kaldığı anlara ait görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. NecmiyeDmrll kullanıcı adlı vatandaş “Saat sabahın 5’i olmak üzere hala ne bir yardım ne de bir kıpırdama söz konusu 14 saattir beklemedeyiz hala. Artık hem bedenen hem de psikolojik açıdan çok yorulduk #Gaziantep” ifadelerini kullandı.