Gazi arkadaşları sokakta, Aslan Saray’da

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 11:54 am - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 12:01 pm

15 Temmuz’a katılarak gazi olan halk, kendileri için toplanan bağışları bile alamazken, 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası toplanan 338 milyon lira bağışın, söz verildiği gibi dağıtılması ve 3713 sayılı kanun kapsamına alınmalarını isteyen 15 Temmuz gazileri, son bir haftadır her gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın önünde toplanarak, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Eylem yapmak isteyen 15 Temmuz gazilerine polis müdahalesi: Yaralılar var

GAZİLER GÖZALTINA ALINDI

Dün akşam saatlerinde ise partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a AKP Genel Merkezi’nden ayrıldığı sırada seslenmek isteyen 15 Temmuz gazilerine polisin müdahale etti. Polisin müdahalesiyle yaşanan arbede de bazı gaziler gözaltına alındı, iki kişi hastaneye götürüldü.

ASLAN, SARAY’A ATANDI

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine getirildi.

Bakan Soylu polisiyle ters düştü

TURGUT ARSLAN KİMDİR?

Gazi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Aslan, 1962 yılında Çorum’un Ortaköy ilçesinde doğdu. 1981 yılında Polis Kolejinden, 1985 yılında Polis Akademisinden dereceyle mezun olan Aslan, komiser yardımcısı olarak başladığı görevine sırasıyla, Bursa, Bingöl, Marsilya/Fransa Başkonsolosluğu, Ankara, Yozgat ve Tunceli illeri ile Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde devam etti.

Aslan, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanı olarak atandı.

15 Temmuz’da darbeciler tarafından Jandarma Genel Komutanlığında rehin alınan Aslan, başından vurularak ağır yaralanmış ve geçirdiği operasyonlarla hayata tutunarak ”gazi’ unvanı almıştı.

Evli ve iki çocuk babası olan Aslan’a Devlet Övünç Madalyası verilmişti.