Gazetecilerin yargılandığı davada yeni gelişme

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 5:57 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2020 Pazartesi 5:57 pm

Libya’da şehit olan MİT personelinin cenaze törenine ilişkin yapılan haber gerekçesiyle tutuklu yargılanan gazetecilerin davasında, “suça katılan diğer şüphelilerin tespit edilmesi” amacıyla dosya ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Libya’da şehit olan MİT personeli ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimlikleri ve faaliyetlerinin ifşa edilmesiyle” iddiasıyla yürüttüğü soruşturmada, ‘suça katılan diğer şüphelilerin tespit edilmesi’ amacıyla dosya ayrıldı.

MİT Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine, “Libya’da bulunan MİT personeli ve meslektaşlarını ifşa” soruşturmasıyla ilgili 23 Nisan’da dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesinde gazetemiz BirGün’ün yazarı Erk Acarer, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, OdaTV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç ve Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel’in de aralarında olduğu toplam 8 şüpheli hakkında, “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” iddiasıyla, TCK 329/1 ve MİT Kanunu 27. maddelerinden dava açıldı.

Dosyada önemli bir gelişme yaşandı ve ‘suça karışan diğer şüphelilerin de tespit edilmesi için’ soruşturma dosyası ayrıldı.

‘Barış’lardan 1 Mayıs mesajı