Gazetecileri fişleyen SETA’dan Saray’a bir atama daha!

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 11:40 am - Güncelleme: 3 Ocak 2020 Cuma 11:40 am

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcılığına Dr. Çağatay Özdemir atandı.

Atama kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Özdemir, “Sayın Cumhurbaşkanımız @RTErdogan tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcılığına atandım. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ederim. Sayın İletişim Başkanımız @fahrettinaltun çizdiği istikamette Rabbim nice başarılı işler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİ FİŞLEYEN SETA’DA GÖREV YAPIYOR

Saray’a atanan Çağatay Özdemir, gazetecileri şifleyen SETA’da görev yapıyor. Özdemir’in yardımcı olarak görevlendirildiği İletişim Başkanı Fahrettin Altun da SETA geçmişi olan bir isim.
Özdemir’in araştırmacı olarak görev yaptığı SETA, son yıllarda yayınladığı raporlar yoğun tartışmalara neden oluyor. Özellikle geçen yaz kamuoyuna sunduğu “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” başlıklı rapor, hem Avrupa hem de Türkiye’de tepkilere neden oldu. Meslek örgütleri belgeyi, “gazetecilerin fişlenmesi” olarak niteledi. Raporda SETA, DW Türkçe’nin yanı sıra BBC Türkçe, Amerika’nın Sesi, Sputnik, Euronews Türkiye, Independent Türkçe ve Çin Uluslararası Radyosu’nun Türkiye ve Türkiye’deki siyasi gelişmelere yönelik yayınlarını, çalışanlarını, yaptıkları haberleri ve sosyal medyadaki kişisel paylaşımlarını listeleyip, özellikle muhalif paylaşımları açısından değerlendiriyor.

ALBAYRAK AİLESİ FİNANSE EDİYOR

Almanya hükümetinin yakın zamanda bir soru önergesine verdiği yanıtta da SETA’ya dair dikkat çeken bir iddia yer aldı. Sol Parti’nin gazetecileri fişlediği gerekçesiyle Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) hakkındaki soru önergesine yanıt veren Alman hükümeti, SETA’nın Albayrak ailesi tarafından finanse edildiğini söyledi.