Gazetecilere 18 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 7:10 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 7:56 pm

OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede ‘tutuklu ve şüphelilerin’ MİT kanununa muhalefet ettiği öne sürüldü. 7’si gazeteci 8 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MİT mensubunun ifşa edildiği gerekçesiyle 7’si gazeteci 8 şüpheli hakkında açılan soruşturma tamamlandı. Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

Celal Ülgen: FETÖ yargısında olanlar tekrar yaşanmaya başladı!

Savcılık, Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, haberin sahibi Hülya Kılınç, Yeniyaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeniyaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Birgün Gazetesi Yazarı Erk Acarer, Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel ve CHP Akhisar Belediyesi Basın Birimi görevlisi E.E. hakkında iddianame düzenledi.

Şüpheliler MİT Kanunu’nun 27. Maddesi ile TCK’nın 329. Maddesi’nden (Gizli kalması gereken bilgileri açıklama) yargılanacak.

NE OLMUŞTU?

‘Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı’ başlıklı haber nedeniyle Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç’ın ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da tutuklanmıştı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabiri Hülya Kılınç’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen haberin siteden kaldırılmasına rağmen Odatv internet sitesine erişim engeli getirmişti.