İstanbul Valisi Davut Gül, Saraçhane‘de polisin basına yönelik ‘Süpürün’ talimatıyla ilgili “Maksadını aşmıştır” diyerek özür diledi.

İstanbul Saraçhane’de 1 Mayıs nedeniyle toplanan grupları takip eden gazetecilere yönelik polis tarafından verilen “Gazetecileri süpürün” emri canlı yayına yansımıştı. İstanbul Valisi Davut Gül tepki çeken talimatla ilgili Basın Konseyi’nde açıklama yaptı.

Gül gazetecilerin sorusu üzerine “Böyle bir talimat verilmedi. Alt düzeyde maksadını aşmış olabilir. ‘İtekleyin, diğer tarafa yönlendirin’ demiş olabilir. Söylenip söylenmediğini bilmiyorum, duymadım ama eğer böyle bir söz söylendiyse maksadını aşmıştır. Yanlış olmuştur, özür dilerim” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP’nin Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlanmasına izin vermemesi dün gerilimlere neden oldu.

Taksim’de Mayıs’ta Taksim’e çıkmak isteyen gruplar polis ile karşı karşıya geldi. Saraçhane’de yapılan toplanma çağrısına CHP lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı, polis müdahalesi başlamadan önce alandan ayrıldılar.

Polisin kitleyi takip eden basın çalışanlarına yönelik “Gazetecileri süpürün” emri canlı yayına yansıdı. Talimata gazeteciler ve gazeteci örgütleri tepki gösterdi.

Saraçhane’de “Milletvekiliyim” diyen Gökhan Günaydın’a polis “Hangi partidensiniz?” diye sormuş!