Gazeteciler Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş tehdit edildiklerini açıkladı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 10:27 am - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 12:34 pm

Gazeteciler Seyhan Avşar ve Hale Gönültaş, yaptıkları haberler nedeniyle tehdit edildiklerini açıkladı. Avşar, Alaattin Çakıcı ile ilgili yaptığı bir haberden dolayı tehdit edildiğini duyurarak, “Başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim” ifadelerini kullanırken Gönültaş ise “Tevhid Grubu’ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir” dedi.

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın bir adamının uyuşturucu ile yakalandığını haberleştiren Halk TV muhabiri Seyhan Avşar ve IŞİD’li kadının bıçaklı cihat videosunun Millet Bahçesi’nde çekildiğini ortaya çıkaran kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş, tehdit edildiklerini duyurdu.

Gazeteci Seyhan Avşar, “Çakıcı için kurşun atan tetikçi eroinle yakalanmış: İfadesinde yok yok” başlıklı haberiyle suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığını ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığı için tehdit edildiğini duyurdu.

Kişisel Twitter hesabından paylaşım yapan Gazeteci Avşar, “Alaattin Çakıcı’nın adamlarından Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığı ve ifadesinde uzun yıllardır istihbarata çalıştığını yazdığım için tehdit ediliyorum. Pazartesi suç duyurusunda bulunacağım. Ancak başıma bir şey gelirse sorumluları bellidir bilinsin isterim” ifadelerini kullandı.

Avşar yaptığı haberde, suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın tutuklu olduğu dönemde cezaevinden hastaneye getirilirken nakil aracında bekletilmesine kızıp başhekim yardımcısına silahlı saldırı düzenleten Barış Duyu’nun 16 kilo eroinle yakalandığını, 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Duyu’nun savunmasında İçişleri Bakanı Soylu, MHP Milletvekili Feti Yıldız gibi önemli isimlere ilişkin iddialar yer aldığını yazmıştı.

kısadalga.net muhabiri Hale Gönültaş ise, geçen yıl İstanbul’da düzenlenen bir baskınla gözaltına alınan IŞİD mensubu bir kadının, elinde bıçakla şeriata karşı çıkanları ölümle tehdit ettiği görüntüleri İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde çekildiğini haberleştirmişti.

Gönültaş, haberi ardından tehditler aldığını Twitter hesabından duyurdu. Gönültaş, “Tevhid Grubu’ndan gelen tehdit içeren arama ve tacizleri görünür kılmadım. Lakin söz konusu grubun sosyal medya üzerinden ismimi hedef göstererek başlattığı kampanya riskli bir sürece doğru ilerlemektedir” dedi.

Atatürk’ün Latife Hanım’a yaptığı evlilik teklifi yıllar sonra ortaya çıktı