Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin: Yanardağ’ın gözaltına alınması otokrasinin davul zurna ile gelişini gösteriyor

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 4:12 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 4:29 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepki gösteren Nazmi Bilgin, “Otokrasinin artık sesleri bile değil, davul zurna ile gelişini gösteriyor” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın “Terör örgütü propagandası” suçlamasıyla gözaltına alınmasına tepki gösterdi. TELE1 canlı yayınına bağlanan Nazmi Bilgin, gözaltıyı “Otokrasinin artık sesleri bile değil, davul zurna ile gelişini gösteriyor” şeklinde değerlendirdi.

“TAM BİR YÜZ KARASI”

Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasını “tam bir yüz karası” olarak niteleyen Nazmi Bilgin şu ifadeleri kullandı:

“Merdan Yanardağ’ın programını baştan sonra izledim. Ayrıca Merdan Yanardağ’ı yeni tanımıyorum. Özellikle demokrasi konusunda tavrını takdir ettiğim bir dostum benim. Böyle bir yafta ile gelmek hüzün verici ve komik. O televizyonda hiçbir zaman bir terör örgütünü övülmesi hiçbir zaman söz konusu olamaz. Tam aksine terörün her türlüsüne karşı hem 18 Dakika’da hem de çeşitli programlarda dile getirdi. Ayrıca ben dünyaya bakış açısını yakından tanıyan birisiyim. Ben herkese öyle kolay kolay kefil olmam. Sonuna kadar yurtseverliği konusunda kefil olacağım insanlardan birisidir Merdan Yanardağ. Bu tamamen artık son noktasına gelmiş otokrasinin artık sesleri bile değil, davul zurna ile gelişini gösteriyor. İnsanların düşüncelerini söylemesi hatta söylemedikleri şeylerden dolayı ima edilmiş gibi suçlamaya gidilmesi, gözaltına alınması tam bir yüz karasıdır. Ben açık söyleyeyim: En zoru başkasının adına utanmaktır. Ben bunu yapanlar adına utanmaktan bıktım ve yoruldum artık. Yani başkaları adına utanmaktan yoruldum. Tek suçıı hem TELE1’in hem Merdan Yanardağ’ın Türkiye’de cumhuriyete karşı giderek yükselen bir faşist sesin önüne geçmek için yapılan mücadeledir. Televziyon kanalından kurulduğu günden beri bu ülkede demokrasinin yaşaması, yaşatılması için çaba gösteren, hiçbir maddi desteği olmayan, halktan destek alarak yayınlarını yürütmeye çalışan bir kurum. Bu kurumları susturunca zannediyorlar ki insanlar düşüncelerinden vazgeçecek.”