Gazeteci Yılmaz Polat: Kamala Harris dışında aday çıkarsa kampanya parasını kullanamaz

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:15 am - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:15 am

TELE1 Washington Temsilcisi Polat, ABD Başkanı Joe Biden’in adaylıktan çekilmesini değerlendirdi. Yılmaz, Kamala Harris dışında bir aday çıkması durumunda kampanya için toplanan paralardan faydalanamayacağını söyledi.

ABD’de Joe Biden’e yapılan “adaylıktan çekil” çağrıları sonuç aldı.

Biden yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. Biden ikinci mesajında ise yardımcısı Kamala Harris’i destekleyeceğini duyurdu. Biden’ın çekilmesinden sonra eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşinin adı da adaylık için geçti.

TELE1 Washington Temsilcisi Polat, adaylık süreci ile ilgili kritik bir detay verdi. Sabah Pusulası’nda Musa Özuğurlu’ya konuk olan Polat, yardım kampanyası için çok sayıda para toplandığını Harris dışında bir aday olması halinde ise bu paranın kullanamayacağını söyledi.

Polar şu ifadeleri kullandı:

“Bu saatten sonra aday değişikliği çok zor. Şu ana kadar Demokrat Parti’ye önemli miktarda bir bağış kampanyası yapıldı. Eğer Kamala Harris dışında aday gösterilirse bu paradan yararlanamaz yasalara göre. Başka adayın gelmesi ve seçim kampanyası açılması çok zor. Bunun yanı sıra Kamala Harris adı çıkınca yine bir bağış yapıldı. Trump da bugün ilk mitingini yaptı ve çok sertleşti. Trump Trump’lığını yaptı.

Yapılan anketlere ilişkin de konuşan Polat, “Biden’ın puanı neyse Kamala Harris de onu aldı. Anketlerde durum halen aynı. Demokratlar sandığa gider bağımsızlılar da oy kullanırsa Trump rahat kazanamaz.”

Biden’ın çekilmesi sonrası Kamala Harris’ten ilk açıklama

Kaynak: TELE1