Gazeteci Yanardağ’dan mektup yorumu: ‘İstanbul’u kaybeden Erdoğan-AKP iktidarından İmralı kumpası’

Yayın tarihi: 21 Haziran 2019 Cuma 10:26 am - Güncelleme: 21 Haziran 2019 Cuma 12:02 pm

Gazeteci Merdan Yanardağ, Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen 23 Haziran seçimlerine ilişkin yazılmış mektubu sosyal medya hesabından yorumlayarak, “İmamoğlu desteklenmesin” denmiyor” dedi.

TELE 1  kanalı ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, seçimlere son bir gün kala İHA ile AA kaynaklı, Abdullah Öcalan’a ait olduğu iddia edilen ve HDP’nin seçim tavrını etkilemek üzere kaleme alınmış tartışmalı mektupla ilgili, “İmamoğlu desteklenmesin” denmiyor. Dahası “HDP seçimde tarafsız kalsın” da denmiyor. HDP, Millet ya da Cumhur İttifakından birine katılmasın, deniyor. HDP zaten bu konumda” yorumunda bulundu.

 

İstanbul’u kaybeden Erdoğan-AKP iktidarından İmralı kumpası

‘İMRALI KUMPASI’

Yanardağ şöyle devam etti: “İstanbul’u kaybeden Erdoğan-AKP iktidarından İmralı kumpası.. İstanbul Belediyesini bırakmak istemeyen AKP-MHP bloku, yalan, hile, tehditten sonra Apo’ya sarıldı. AKP, doktora tezini Öcalan konusunda yazan, eski FETÖ’cü Doç. Ali Kemal Özcan’ı İmralı’ya İmralı’ya gönderdi. Eski FETÖ’cü yeni AKP’li, referandum evetçisi Doç. Ali Kemal Özcan’ın Apo’dan getirdiğini iddia ettiği mektubu, devletin Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Gazetesi’ne ait İhlas Haber Ajansı (İHA) servis etti. İddiaya göre, Apo HDP İstanbul’da tarafsız kalsın diyor.HDP ise yalanladı.”

“Tunceli Üniversitesi öğretim üyesi olan Ali Kemal Özcan, karanlık bir tip.. Önce PKK yanlısı bir profil çiziyor. Doktora yaptığı İngiltere’de bu yönde ilişkiler kuruyor. Öcalan konusundaki yazmak istediği tez kabul ediliyor. Sonra FETÖ’cü olduğu için eşi tarafından terk ediliyor. Yandaş Sabah Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu’nun, önceki gün Öcalan’ın avukatları tarafından açıklanmadığını ileri sürdüğü mektup işte bu.. AKP iktidarı aceleyle Ali Kemal Özcan’ı gece İmralı’ya götürüyor. Ailesiyle bile görüştürülmeyen Apo, Özcan ile görüşüyor.”

‘HDP ZATEN BU KONUMDA’

“CHP, Millet İttifakı ve İmamoğlu’nu terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçlayan AKP-MHP bloku, son çare olarak PKK liderine sarılmış görünüyor. Böyle bir tutarsızlık, iktidar ihtirası ve siyasi zavallılık görülmüş değil. Kaldı ki, mektup doğru olsa bile, içerik hayli farklı. AKP iktidarının görülmemiş bir siyasi sefaletle sarıldığı ve Öcalan’a ait olduğu ileri sürülen mektupta; “İmamoğlu desteklenmesin” denmiyor. Dahası “HDP seçimde tarafsız kalsın” da denmiyor. HDP, Millet ya da Cumhur İttifakından birine katılmasın, deniyor. HDP zaten bu konumda.”

‘ÖCALAN İLE NASIL GÖRÜŞTÜ’

“Son olarak; Öcalan’a ait olduğu ileri sürülen mektupta; HDP’nin seçimlerde daha önce izlediği tutumu sürdürmesi isteniyor. Zaten Millet İttifakı içinde olmayan HDP,’nin daha önce izlediği tutum, bilindiği gibi, “AKP’ye kaybettirme” stratejisidir. Belli ki, HDP bunu sürdürecektir. Ve bir not: Önce PKK’li olan, sonra FETÖ ile ilişkiye geçen ve son olarak AKP’li olmakta karar kılan bu karanlık isim ne Öcalan’ın avukatı ne de akrabası. O halde Öcalan’la nasıl görüştü? Soru budur. Son bilgi: Özcan’ın kendisiyle görüşmeyen oğlu HDP’nin ABD Bürosunda çalışıyor.”