Gazeteci Tülay Karabağ hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2020 Pazar 5:39 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2020 Pazar 5:39 pm

Sağlık habercisi Tülay Karabağ, 17 yıldır verdiği kanser mücadelesini kaybetti. Karabağ’ın ardından dostları onu anlattı.

Sağlık habercisi 51 yaşındaki Tülay Karabağ, 3 Mayıs 2020 günü İstanbul’da yaşamını kaybetti. Tülay Karabağ’ın 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü İzmit’de toprağa verilmesi planlanıyor.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü sahibi, ntv.com.tr editörü Tülay Karabağ, 17 yıldır meme kanseriyle mücadele ediyordu. Tülay Karabağ, bu süreci anlattığı “Kanser Bana da Yakışmadı” isimli bir de kitap yazmıştı.

16 Ağustos 2016 tarihinde www.ntv.com.tr sitesinde yayınlanan “Yüzü Olmayan Kadın” başlıklı röportajıyla TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü’ne değer görülen Tülay Karabağ, ödülü alırken “Savaşların bitmediği, insanların birbirlerini öldürmek, ülkelerin birbirini yok etmek için uğraştığı bir dünyada hayatta ve oyunda kalma mücadelesini anlattığım haberimi ödülü değer gören TGC’ye teşekkür ediyorum” demişti. Karabağ’ın çok sayıda üniversite ve kuruluştan aldığı ödülleri vardı.

TÜLAY KARABAĞ KİMDİR?

1969 yılında Kars’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Göle Atatürk İlkokulu ve Göle 100. Yıl Lisesi’nde tamamladı. 1988 yılında Ağrı Sağlık Meslek Lisesi’ni bitirdi.
1993 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini ‘‘Popüler Kültür Açısından Radyo Televizyon Programcılığı’’ adlı teziyle aynı üniversitede tamamladı. Sekiz yıl Star TV’de Yardımcı Yönetmen, Program Yapımcısı, Haber Prodüktörü ve Muhabir olarak görev yaptı. 2000 yılında NTV’ye geçerek Haber Program Prodüktörü olarak görevine devam etti.
2006 yılından beri ntv.com.tr de Sağlık Muhabiri ve Editörü olarak görev yapıyordu. Kanser Bana da Yakışmadı isimli bir kitap yazmıştı. TGC Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülü, Türk Böbrek Vakfı ile çok sayıda üniversite ve kurumdan ödüller aldı. Evliydi.