Gazeteci Tufan Türenç hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 12:34 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2022 Cumartesi 3:04 pm

Bir süredir tedavi gören gazeteci-yazar Tufan Türenç hayatını kaybetti. TGC ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Türenç ailesine baş sağlığı diledi.

Gazeteci yazar Tufan Türenç bu sabah Ankara’da hayatını kaybetti. Türenç, Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Tufan Türenç’in ölümünün ardından bir mesaj yayınladı. Mesajda “Değerli meslektaşımız Tufan Türenç’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Hem habercilikte hem gazete yöneticiliğinde başarılı çalışmalarıyla hizmet veren Tufan Türenç’in ailesinin, gazeteci üyemiz eşi Pınar Türenç’in, sevenlerinin ve basın topluluğumuzun acısını paylaşıyor, sabır diliyoruz” denildi.

Türenç’in cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacağı açıklandı.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Türenç ailesine baş sağlığı diledi.

TUFAN TÜRENÇ KİMDİR?

1945 doğumlu gazeteci Tufan Türenç Bursa Yenişehir’de dünyaya gelmiştir. Aile kökeni aslen Bulgaristan Deliorman bölgesi Tırnova’ya uzanmaktadır.

Tufan Türenç’in babası Anadolu’da Siverek, Urfa, Kilis, Afyon ve Hilvan gibi bölgelerde doktorluk yapmış olan Niyazi Türenç, annesi ise Necdet Türenç Hanımefendidir. Çocukluk yılları Afyon’da geçen Tufan Türenç Afyon Dumlupınar İlköğretim okulunu bitirmiş ardından İstanbul Saint Benoit Fransız Lisesi’ni tamamlamıştır.

Lise eğitiminin ardından Nişantaşı Eczacılık okuluna kayıt olmuş ancak bir sene sonra Gazeteci olmaya karar vermiş ve okulu bırakmıştır. Fındıkzadede Gazetecilik Yüksek okulunu bitiren Türenç eski Cumhurbaşkanı Necdet Sezer ile ortaokul dönemlerinde mahalle arkadaşlığı yapmıştır.

1968 senesinde Milliyet Gazetesi ile adım attığı gazetecilik mesleğini Güneş ardından Hürriyet ile devam ettirmiştir.

Günümüzde Hürriyet Gazetesinde köşe yazarı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 1978 senesinde kendisi gibi gazeteci olan Pınar Türenç ile evlenmiştir. Bir Gazetecinin Hayatı: 28 Yıl sonra Abdi İpekçi isimli kitabı Erhan Akyıldız ile birlikte yazmıştır.