Gazeteci Tezkan: Kendilerinin kurduğu düzen iflas etti

Yayın tarihi: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:36 pm - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 Pazartesi 2:47 pm

Gazeteci Mehmet Tezkan, suç örgütü lideri Sedat Peker’in Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım’a yönelik iddialarına ilişkin yapılan açıklamaların ikna edici olmadığını söyledi. Tezkan, söz konusu gemilerin nasıl alındığını ve ne ticareti yaptığını sordu.

Tele1’de yayınlanan Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarında dile getirdiği iddialara ilişkin konuşan Mehmet Tezkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözüne atıfta bulunarak “Lağım patladı fakat bunun nereye akıtılacağı belli değil” dedi. Peker’in Erkan Yıldırım hakkında Venezuela’ya uyuşturucu ticareti güzergahı belirlemek üzere gittiği yönündeki iddiaya ilişkin söz konusu gemilerin nasıl alındığını ve ne ticareti yapıldığını soran Tezkan, “Yıldırım’ın kendisini aklaması için 10 yılın raporunu vermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Tezkan şunları söyledi:

Bu iktidar öyle bir düzen kurdu ki savcılar soruşturma açmaya korkuyor. Kendilerinin kurduğu düzen iflas etti. Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi lağım patladı ama bunun nereye akıtılacağı belli değil.
Binali Yıldırım’ın açıklamalarının ikna edici değil. Açıklama insanları kandırmak için yapıldı. Gemiler nasıl alınmış o gemiler ne ticareti yapmış? Yıldırım’ın kendisini aklaması için son 10 yılın raporunu vermesi gerekir. Ortadaki rantın bir bölüşümü var fakat bunu araştıracak olan savcılar ve milletvekilleridir.