Gazeteci Rawin Sterk serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 1:18 pm

Mart ayı başında Edirne’de sığınmacıları tekip ederken gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Rûdaw muhabiri Rawin Sterk’in ilk duruşmada tahliye edildi.

Gazeteci Rawin Sterk’in ‘örgüt üyeliği ve propagandası’ suçlamasıyla yargılandığı dava bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Rawin Sterk hakkında yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye kararı verdi.

‘ABSÜRT BİR SUÇLAMA’

Dokuz8haber’den Fatoş Erdoğan’ın haberine göre Sterk, SEGBİS ile yaptığı savunmasında, “İddianamedeki suçlamalar yönlendirmedir. Ben gazeteceyim” dedi.

Gözaltına alındığında 4 ayrı güvenlik bölgesinden geçtikten sonra sınıra gittiğini söyleyen Sterk, şöyle devam etti:

“Gazeteci olarak gittiğimiz yerlerde olan fotoğraflar habercilik adına çekilmiştir. Absürt bir suçlama. Ben Rûdaw TV sigortalı İstanbul muhabiriyim, ROJ TV muhabiri değilim. Ankara’da açılan davadan haberim yoktu bu yüzden devamlı gözaltına alındım. İstanbul da sabahlamadığım karakol kalmadı. Hayatımı kabusa çevirdiler. Benim örgüt üyesi olmam mümkün değildir. Ben gazeteciyim. Rûdaw TV Kürtçe yayınlı bir kuruluştur. Barzani hain ilan edildiği için çalışan herkese vatan haini suçlaması yapıldı. Ben on yıldır yargılanıyorum bu ülkeden kaçmadım iki çocuğum var hiç bir zaman yurt dışına kaçmayı düşünmedim. İstanbul da yaşamaya devam ediyorum. Bütün deliller önünüzde benim delil değiştirme gibi bir durumum yok. Tahliyemi istiyorum.”