Gazeteci Rahmi Turan: Merdan Yanardağ yurtseverdir bu tutuklamanın amacı TELE1’i susturmak

Yayın tarihi: 29 Haziran 2023 Perşembe 4:17 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2023 Perşembe 4:17 pm

Gazeteci Rahmi Turan, montaj kumpasıyla ifadeleri bağlamından koparılan ve tutuklanan Merdan Yanardağ’a destek verdi. Turan, “Batı gazeteleri bu durumu günlerce yazıp eleştirecek. Şu tutuklama kimseye fayda sağlamayacak. Türkiye’ye olağanüstü bir zarar verecek. Ama bunu maalesef kimse düşünmüyor” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın montaj kumpasıyla hedef gösterilip tutuklanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

Sözü Başyazarı, gazeteci Rahmi Turan, TELE1’de Ülkü Çoban’ın konuğu oldu. Programda Merdan Yanardağ’a ve TELE1’e destek veren Turan, “bu tutuklamanın Türkiye’ye olağan üstü zarar vereceğini” ifade etti.

İktidarın geçmişteki söylemlerini de hatırlatan Turan, “Bu iktidarın mensuplarının yakın geçmişte söylediklerini sıralasam, Merdan Yanardağ’ın söylediklerinden kat kat daha fazla terör örgütünün övgüsünü yaptıkları ortaya çıkar. Öcalan’ın mektubunu televizyonda okuttular. Kardeşini televizyona çıkardılar seçimi kazanmak için. Masaya oturdular Dolmabahçe’de anlaşma yaptılar. Sınırda kırmızı halılarla teröristleri karşıladılar, özel mahkemelerde güya yargıladılar. Serbest bıraktılar. 100’lerce 1000’lerce kişinin katilleri ellerini kollarını sallayarak girdiler” dedi.

Yalçın Doğan Merdan Yanardağ’ı yazdı! “Başından itibaren İYİ Parti’ye galiba fazla prim vermişiz”

“MERDAN YANARDAĞ’IN TUTUKLANMASI TÜRKİYE’YE OLAĞANÜSTÜ ZARAR VERECEK”

“Bu kararla hukuk yine ayaklar altına alındı. Merdan Yanardağ’ın Silivri zindanında tutsak edilmesi, hukuksuzluğun son halkasıdır. Neden tutuklandı? Bir video varmış ve delil olarak gösterilmiş. Bu videonun montaj olduğu iddia ediliyor ve doğrudur. Programı kırpıp 4 dakikaya indirilmiş. Konuşmanın önündeki cümleler atılmış, arkasındaki sözcükler yok edilmiş. Ortaya kanlı terör örgütünün liderini övdüğü izlenimi verilen montaj bir video çıkmış. Montaj bir video ile bir insanın tutuklanması gerçekten ülkemiz adına hazin bir olaydır. Bütün batı gazeteleri bu durumu günlerce yazıp eleştirecekler. ‘Türkiye’de hukuk, adalet, fikir özgürlüğü’ yok diyecekler. Şu tutuklama kimseye fayda sağlamayacak. Türkiye’ye olağanüstü bir zarar verecek. Ama bunu maalesef kimse düşünmüyor.”

Silivri’den ilk mesaj! Merdan Yanardağ: Haksızlıklara asla boyun eğmeyeceğim

“İKTİDAR MONTAJ VİDEOLARI ÇOK SEVİYOR”

“İktidar montaj videoları çok seviyor. Seçimde de gördük, montaj videolarla Kılıçdaroğlu teröristlerle işbirliği yapıyor izlenimi uyandırıldı. Bu şekilde seçim kazanılmaya çalışıldı. Hedeflerine de bir bakıma ulaştılar. Demokrasiyi, fikir özgürlüğünü savunan yurtseverleri susturmanın kolay yolu olarak birtakım montajlar, iftiralar ve trollerin saldırılar… Merdan Yanardağ gibi daha önce de buna benzer duruma uğrayan meslektaşlarımız da oldu.”

CHP Merdan Yanardağ için heyet oluşturdu

“MERDAN YANARDAĞ HALKI AYDINLATMAYA ÇALIŞAN BİR GAZETECİDİR”

Merdan Yanardağ’ın kişiliğini hepimiz yakından biliyoruz. Terörü övdüğü bahanesiyle gereksiz yere hapse atılmasını kınıyoruz. Bu yapılmamalıydı. Merdan Yanardağ, televizyon programlarıyla, yazdığı kitap ve köşe yazılarıyla halkın aydınlatmaya çalışan bir gazeteci arkadaşımız, meslektaşımızdır. Onun hapiste olması Türkiye’ye zarar getirecek. Evrensel hukukun işlemediğini böylece dünyaya bir kez daha ilan etmiş olduk.

Dostları Merdan Yanardağ’ın kitaplarını imzalayacak

“MERDAN YANARDAĞ YURTSEVERDİR KİMSE TERÖRÜ ÖVDÜ YALANINA İNANMAZ”

“Ekonomimiz bozuk diyoruz. Böyle bir ülkeye güvenip kim gelip yatırım yapar düşünmek lazım. Mehmet Şimşek’i kurtarıcı olarak Hazine ve Maliye Bakanı yaptılar. Mehmet Şimşek nitelikli bir insan olabilir ama sihirbaz değil. Hukukun işlenmediği bir ülkede nasıl düzeltecek ekonomiyi? Zaten dünyadaki durumumuz malumdu. Tuzu biberi oldu. İnsan biraz da bunlara bakmalı. Tüm bunların sebebinde düşünce ve fikir özgürlüğünün olmaması ve hukuksuzluk yatıyor. Merdan Yanardağ’ın kim olduğunu, aydın kişiliğini, yurtseverliğini, demokrasi ve özgürlük sevdasını cümle alem biliyor. Merdan Yanardağ’ın terörü övdüğüne kimse inanmaz.”

İşte CHP ve Merdan Yanardağ’ı hedef alan Galip Ensarioğlu bakın kimle vekil pazarlığı yapmıştı

“İKTİDARIN SÖYLEDİKLERİNİ SIRALASAK KAT KAT DAHA FAZLA TERÖR ÖVGÜSÜ ÇIKAR”

“Bu iktidarın mensuplarının yakın geçmişte söylediklerini sıralasam, Merdan Yanardağ’ın söylediklerinden kat kat daha fazla terör örgütünün övgüsünü yaptıkları ortaya çıkar. Öcalan’ın mektubunu televizyonda okuttular. Kardeşini televizyona çıkardılar seçimi kazanmak için. Masaya oturdular Dolmabahçe’de anlaşma yaptılar. Sınırda kırmızı halılarla teröristleri karşıladılar, özel mahkemelerde güya yargıladılar. Serbest bıraktılar. 100’lerce 1000’lerce kişinin katilleri ellerini kollarını sallayarak girdiler. O zaman neredeydi bizim güvenlik kuvvetlerimiz? Talimat almışlardı, kışlalarından çıkmıyorlardı. Sonuçta ne oldu? Çatışmalar başladı, insanlar öldü. Hem karşı taraftan hem polislerimizden, güvenlik kuvvetlerimizden…”

İYİ Parti’nin montaj kumpası sonrası Merdan Yanardağ tutuklandı! İşte linç kampanyasını yürütenler

“BU TUTUKLAMANIN ARKASINDA TELE1’İ SUSTURMAK VAR”

Tabii bu işin bir de başka bir cephesi var. Bu tutuklamanın arkasında bence şu iki gerçek yatıyor: TELE1’i korkutmak, sindirmek. Çünkü TELE1 etkili bir muhalefet yapıyor. Tamamen doğruları, gerçekleri ifade ediyor. Bazı konuşmacılar ülkedeki çarpıklıkları haykırıyor. Sanıyorum TELE1’i susturmak, korkutmak istiyorlar.”

Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gazetecilerden tepki!

“DİĞER KANALLAR VE GAZETECİLERE DE GÖZDAĞI VERİYORLAR”

“İkincisi iktidarı eleştiren diğer televizyon kanallarına, muhalif gazetecilere gözdağı vermek. ‘Bakın sıra size de gelir ayağınızı denk alın’ demek istiyorlar. Merdan Yanardağ, TELE1’deki programlarında rejimin saldırılarını, hukuksuzları, tarikatların eğitimden sağlığa kadar devlet bürokrasisini nasıl etkilediğini teşhir ederek iktidarın öfke şimşeklerini üzerin çekmişti. Başka meslektaşlarımız da var. Onlara da diyorlar ki ‘Ayağınızı denk alın, siz de montaj videolarla içeri girersiniz’. Önümüzdeki günlerde bu sık sık rastlayacağımız operasyonların bir parçası olacak. Başını dik tutan, kalemini bükmeyen gazetecileri pek o kadar kolay olmayacak. Biri sussa, diğeri çıkacak. Bunun sonu yok.”