Gazeteci Nuray Şirin Göktaş yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 17 Şubat 2021 Çarşamba 5:59 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2021 Çarşamba 5:59 pm

Kanser tedavisi gören gazeteci Nuray Şirin Göktaş hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören gazeteci 62 yaşındaki Nuray Şirin Göktaş yaşamını yitirdi. Gazetecilik, avukatlık, noterlik, basın müşavirliği gibi alanlarda uzun süre görev yapan Göktaş’ın vefatını Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) duyurdu.

Göktaş, yarın (18 Şubat Perşembe) saat 15:00’da Karşıyaka Mezarlığı Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Parlamento Muhabirleri Derneği yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gazeteci, saygın meslek büyüğümüz, Parlamento Muhabirleri Derneği’nin bir önceki Başkanı Hıdır Göktaş’ın değerli eşi, Sera Göktaş’ın çok kıymetli annesi Nuray Göktaş’ı yitirdik… Acımız tarifsiz. Sevgili Nuray’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Hıdır ve Sera Göktaş’ın acısını paylaşıyor; Nuray’a Allah’tan rahmet, ailesi, dostları, meslektaşlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde uyusun… Sevgili Nuray’ı yarın saat 15.00’te Karşıyaka Mezarlığı’ndaki camiden uğurlayacağız…”

NURAY GÖKTAŞ KİMDİR?

Nuray Göktaş, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bir süre avukatlık yapan Göktaş, 80’li yılların başında haftalık Nokta dergisinde gazetecilik yapmaya başladı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda basın müşaviri olarak çalışan Göktaş, Hazine Müsteşarlığı’nda uzun yıllar görev yaptı. Göktaş, daha sonra Makedonya Büyükelçiliği’ne Hazine Müşaviri olarak atandı.

Marmara Adası, Karaburun ve Karadeniz Ereğli’de noterlik yapan Göktaş, daha sonra emekli oldu. Göktaş, kendisi gibi gazeteci olan Hıdır Göktaş ile evliydi. Çiftin Sera Şirin Göktaş adında bir kızları var.