Gazeteci Mustafa Hoş’a ‘takip’ ve ‘tehdit’

Yayın tarihi: 3 Şubat 2022 Perşembe 1:55 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 1:55 pm

Gazeteci Mustafa Hoş ‘hafife alınmayacak bir organizasyon’ tarafından takip edildiğini ve telefonla aranarak uzun süre tehdit edildiğini açıkladı. 

KRT TV’de katıldığı Olağan İşler programına gazeteci Mustafa Hoş “adresini, evden çıktığı saati, çocuğu ile parka gittiği anları” bilen bir organizasyon tarafından takip ve tehdit edildiğini söyledi.

Tehdit eden organizasyon için ‘Öyle bir bağlantıları var ki…” diyen Hoş, şunları kaydetti:

“Oturduğum ev adresini söylüyorlar. Şu saatte şuradan çıktın diyorlar. Evet, ben o saatlerde oradan çıkmışım. Çocuğumla parka gittiğim anları bile söylüyorlar. Bu organizasyon öyle hafife alınacak bir şey değil. Birçok insan Twitter’dan bir şeyi retweet’lediği için yargılanıyor. Bir sürü isim var bu şekilde. Onlar(troller) hedef gösterdiği için böyle oluyor. Çünkü bir organizasyon yapılıyor.

‘ÖYLE BAĞLANTILARI VAR Kİ…’

Telegram üzerinde ‘Şu kişiyi hedef gösteriyoruz, çalışma başlatıyoruz’ diyerek organize oluyorlar. O çalışma başlatılan kişinin başına muhakkak bir iş geliyor. Sadece sosyal medyada tepki gösterilmiyor. Mutlaka fiziki olarak başına bir iş geliyor. Mesela benimle ilgili bir sürü sahte belge düzenlediler. Bu organizasyon içerisinde olan her birinin öyle bir bağlantıları var ki ihale alıyorlar, FETÖ borsası yapıyorlar, iş adamlarını tehdit ediyorlar, şantaj bile yapıyorlar.”