Gazeteci Mustafa Balbay: Eğer devlette yükselmek el öpmeyle başlarsa öpülmedik yeriniz kalmaz

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:18 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:19 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz ve yanındaki polislerin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine tepki gösteren Mustafa Balbay, “Eğer devlette yükselmek el öpmeyle başlarsa öpülmedik yeriniz kalmaz” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Özel Harekat Daire Başkanı Süleyman Karadeniz, önceki gün MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öptü. Bahçeli’nin elini öpmek için diğer polislerle birlikte sıraya girdiği görüntüler Türkiye’nin gündemine oturdu.

Siyaset gündeminde tartışma yaratan görüntülerle ilgili Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, daha önce devlet kadrolarında 30 bin kamu görevlisinin MHP listeleriyle oluştuğu iddiasını yineleyerek, “Süleyman Karadeniz’in gösterdiği tablo şunu anlatıyor bize, iddiaların tümü doğru” dedi.

TELE1’e konuşan Balbay şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişte, AKP iktidarının ilk yıllarında devlet katında yükselmek için nerelerden geçmek gerekiyorsa şimdi geçilen yerler değişmiş. Deyim yerindeyse, liyakat değil riyakarlığın öncelikte olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Buna öncelikle bence Devlet Bahçeli’nin karşı çıkması ve bunu onaylamadığını kamuoyuyla paylaşması gerekirdi. Ama onun yerine bambaşka bir dili tercih ettiler. Zaten siyasetin dili tümden bozuldu. Dil deyip geçmeyin, demokrasinin yerleşmesindeki en önemi göstergelerden biridir dil. Bu aynı dili paylaşmak, paylaştığın duyguları aynı dille söyleyebilmek gerçekten demokrasinin temel yapı taşlarından biridir. Ama özel kuvvetlerdeki bu yapının geçmiş dönemde uzunca bir süredir ortaya atılan iddiaları gerçekten doğruluğunu ortaya koymuş oldu. Bugün 2016’da 15 Temmuz’da açık söylemek gerekirse FETÖ’den boşalan kadrolara neyin aldığı bir süredir konuşuluyordu. Bizim arzumuz liyakatın alması, sınavla hak edenin hak ettiği yere gelmesi üzerineydi. Ama bunun böyle olmadığının çok farklı şekillerde olsa da Ayhan Bora Kaplan davasından Sinan Ateş davasına kadar pek çok alanda maalesef görüyoruz.”

 

Devletin polisine bak! Emniyet Özel Harekat Başkanı üniforma ile Bahçeli’nin elini öptü rükuya eğildi

“AKP VE MHP’Yİ AKLISELİME DAVET EDİYORUM”

El öpme görüntülerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Balbay, “Hiç değilse bu konuda MHP’yi ve AKP’yi aklıselime davet ediyorum. Eğer devlette yükselmek el öpmeyle başlarsa, amiyane anlamında da söylemiyorum yani öpülmedik yeriniz kalmaz. Yani biri ayağınıza sarılır, biri kolunuza sarılır… Kimisi şuanda çok masummuş gibi görünen bu hareket beraberinde en iyi kim öptüye kadar gider. Sonra bu hareketin devamı ya o el öpen demek ki en güçlü olan. Bu sefer nereye gider biliyor musunuz? O el öpen kişinin elini öpmeye gider. Çünkü güçlü oymuş denir. Bir felaket tellallığı yapmıyorum. Senaryo yazmıyorum. Böyle bir davranışın götüreceği yol budur.” dedi.

Kaynak: TELE1