Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 8:00 pm - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 1:23 am

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdür Aydın Keser ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Son dakika… Oda TV Genel yayın Yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı

Ağırel, Twitter hesabından duyurdu

Kişisel Twitter hesabından açıklamada bulunan Murat Ağırel, Cumhuriyet Başsavcı Vekili’nin kendisini aradığını ifade etti. Ağırel, şüpheli sıfatı ile bugün saat 14:30’da ifade vermeye gideceğini belirtti.

İfadeye çağrılmasından sonra açıklama yapan Murat Ağırel şu açıklamaları yaptı:

  • 1-Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini en kılcal damarlarına kadar nakş etmiş Kemalist Türk genciyim. Devrim düşmanlarından ,din maskeli bezirganlardan ,yoksul halkın parasını yağmalayanlardan ,PELİKAN çetesinden korkmuyorum.
  • 2-Bizden Devlet düşmanı çıkaramazlar.Yaratmaya çalıştıkları algı ‘’MİT mensuplarını ifşa ettiler’’ söylemi.İnanmayın… Ben bu hesaptan Cumhurbaşkanı’nın ‘’birkaç şehit’’ söyleminden sonra şehitlerimizin fotoğrafını paylaştım ve rahmet diledim.
  • 3-Paylaştığım fotoğrafları şehitlerin arkadaşlarının sosyal medya hesaplarında ve Abdullah Ağar’ın tweet paylaşımından aldım.
  • 4-Odatv haberinden sonra Yeniçağ ve beni önce PELİKAN ın resmi hesabı Yek Vucud hesabı hedef göstermiş ardından Fatih Tezcan denen Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı , Tetikçi gazeteci Ersoy Dede,PKK sever Fetöcü Hilal Kaplan ,
  • 5-İBB den 3 milyon TL reklam aldığını açıkladığım Ve Cumhuriyet gazetesine bomba atalım diyen AKİT TV ,Diriliş Postası gibi PELİKAN çetesinin tetikçileri hedef gösterdi. Bu yukarıda saydığım isimleri ve kirli ağlarını kitabım SARMAL da isim isim yazdım.
  • 6-Tekrar yazıyorum. Korkmuyorum.Cumhuriyet düşmanlarından,Atatürk düşmanlarından korkmuyorum. Dünün FETÖ gazetelerinin ve yayın organlarının yerini  Sabah,Ahaber,akit,yenişafak,diriliş postası aldı Tetikçi gazeteceleri Fatih Tezcan ,Ersoy Dede,Hilal Kaplan gibi isimler aldı.
  • 7-Halkı soyanları ,hırsızları ,Devlet’e yerleşmiş çeteleri belgeleri ile Uğur Mumcu çizgisinden sapmadan yazmaya devam edeceğim.  Bugün ne olur bilmiyorum ancak ne olursa olsun PELİKAN çetesine teslim olmayın

Murat Ağırel’den açıklama: Ben sonucu biliyorum

Gazeteciler peş peşe ifadeye çağrılıyor

Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in ardından, Yeni Yaşam Gazetesi Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve gazete çalışanı Semiha Alankuş da ifadeye çağrıldı.

Ferhat Çelik, Aydın Keser ve Murat Ağırel’in MİT görevlisinin cenaze haberi gerekçe gösterilerek tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yeni Yaşam editörü Semiha Alankuş serbest bırakıldı.

Vekillerden destek geldi

HDP Milletvekilleri Ahmet Şık, Garo Paylan ve CHP Milletvekilleri Sera Kadıgil, Turan Aydoğan gazetecilere destek vermek için adliyeye geldi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Sorumlu Müdürü Aydın Keser ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Murat Ağırel’den ilk açıklama: Sevinemiyoruz