Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat attı, AKP’li Şahin tepki göstermedi!

Yayın tarihi: 19 Aralık 2021 Pazar 5:28 pm - Güncelleme: 20 Aralık 2021 Pazartesi 8:00 am

Habertürk programcısı gazeteci Muharrem Sarıkaya, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yaptığı yayında ses teknikerine tokat attı. Şahin, tepki dahi göstermedi. Olay sonrası Habertürk, Muharrem Sarıkaya ve muhabirin çalıştığı kurum olan İhlas Haber Ajansı’ndan peş peşe açıklamalar geldi.

Habertürk kanalının ekran yüzlerinden gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın ses teknikerine tokat attı. Sosyal medyada gündem olan görüntüler büyük tepki topladı.

Sarıkaya, 17 Aralık Cuma günü, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Canlı olarak yayınlanan söyleşi sırasında Sarıkaya’nın ses konusunda yaşadığı problemler ekrana yansıdı. Ekrana yansımayan görüntülerde ise Sarıkaya’nın ses teknikeri çalışana tokat attığı ortaya çıktı. Videoyu ilk olarak turktime.com’un genel yayın yönetmeni Talat Atilla paylaştı.

Muharrem Sarıkaya’nın tokadı sonrası Habertürk’ten açıklama

Atilla, videoya “Rezalet! Gaziantep Büyüksehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in karşısında Gazeteci Muharrem Sarıkaya ses teknikerine tokat atıyor. Yazıklar olsun!” notunu düştü. Videoda AKP’li Fatma Şahin’in olaya hiç tepki vermediği görüldü.

SARIKAYA’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir’den özür diledi.

Sarıkaya, “Olay kamuoyuna yansıdığı için şimdi de kamuoyu önünde İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir, İHA Bölge Mürdürü Sayın Orhan Akın ile olaya tanıklık eden Sayın Gaziüantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin’den ve kamuoyundan  mazeretsiz özür diliyorum” dedi.

MUHABİRDEN AÇIKLAMA

İHA’DAN AÇIKLAMA

Konu hakkında açıklama yapan İhlas Haber Ajansı şunları söyledi:

 

İhlas Haber Ajansı’ndan çirkin saldırıya kınama

Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, canlı yayın esnasında görevini yapmakta olan İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısı, tüm kamuoyu ile birlikte bizleri de derinden üzmüştür.
Gazeteci arkadaşlarımız; görevleri gereği benzer saldırılara sık sık maruz kalsalar da, son yaşanan olayın bir meslektaşımız tarafından gerçekleştirilmiş olması daha üzücü ve vahimdir. İhlas Haber Ajansı, Ahmet Demir’e yönelik sert tavra sessiz kalmayarak Gazeteci Muharrem Sarıkaya hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaktır.

İhlas Haber Ajansı olarak, arkadaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren Gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz…

SAYGILARIMIZLA

 

AKP’de Nureddin Nebati’nin sözlerine tepki: Bunlar söylenmez!