Gazeteci Metin Göktepe’nin öldürülmesinin üzerinden 25 yıl geçti

Yayın tarihi: 7 Ocak 2021 Perşembe 11:26 am - Güncelleme: 7 Ocak 2021 Perşembe 11:26 am

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin, 8 Ocak 1996’da haber takibi yaptığı sırada polisler tarafından gözaltına alınıp katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçti.

8 Ocak 1996’da cezaevinde öldürülen iki tutuklunun cenazesini izlemek için görevi başındayken polislerce toplu halde gözaltına alınan bin kişinin arasındaydı. Göktepe, “Gazeteciye özel muamele” diyen polislerce dövülerek öldürüldü. Dönemin İçişleri Bakanı Teoman Ünüsan, Göktepe’nin duvardan düşerek öldüğünü iddia etmişti. Göktepe’nin ölümüne ilişkin açılan dava farklı illere nakledildi. Dava sonucunda 6 kişiye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

METİN GÖKTEPE’NİN HAYATI

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968’de Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde  dünyaya geldi.  8 çocuklu bir ailenin 7. çocuğuydu. İlkokulu, köyün tek okulunda, birleştirilmiş sınıfta okuyan Göktepe, abla ve ağabeylerinin yıllara yayılan göçünün ardından 1979’da annesi ve babasından hemen önce küçük kardeşi Aziz ile birlikte İstanbul’a geldi. Aynı yıl Esenler’deki Hasip Dinçsoy İlköğretim Okulu’na kaydoldu ve 5. sınıfı burada okudu. Ortaokula o zamanki adıyla Esenler Lisesi’nde başladı ve liseyi de burada okuyarak şimdiki adıyla Bakırköy İbrahim Turhan Lisesi’nden 1986’da mezun oldu.  Göktepe, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi maliye bölümüne girdi. Göktepe, üniversitede öğrenci gençlik mücadelesinin aktif bir üyesi oldu. Gazeteciliğe 1992 yılında “Gerçek” adlı bir dergide başladı, daha sonra 1995 yılında da Evrensel gazetesinde muhabirlik yapmaya başladı.