Gazeteci Metin Cihan hakkında yakalama kararı

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 5:36 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 5:36 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın, yurttaş Gazeteci Metin Cihan’a “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlaması şikayetiyle yargılandığı davada Cihan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Gazeteci Metin Cihan’ın sosyal medya paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Albayrak’ın şikayetinin ardından gazeteci Cihan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçundan dava açıldı.

MAHKEME YAKALAMA KARARI ÇIKARTTI

Cihan’ın 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 36’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Cihan’ın avukatı Özgür Urfa ve Albayrak’ın avukatı katıldı. Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, davaya katılma talebinde bulunan Albayrak’ın avukatı Cihan’ın cezalandırılmasını istedi. Cihan’ın avukatı Urfa da müvekkilinin hakkında herhangi bir soruşturma açılmadan yurtdışına çıktığını ve suçlama konusu paylaşımda suç unsuru olmadığını söyledi ve müvekkilinin beraatini talep etti. Duruşma savcısı da Cihan’ın savunmasının alınması için beklenmesini talep etti. Mahkeme, Cihan hakkında yakalama kararı çıkarttı ve bir sonraki duruşmanın 18 Ekim’ görülmesine karar verdi.

“YOLSUZLUĞUN DEĞİL, TİTREŞİMLİ YÜZÜĞÜN DUYULMASINI İSTEMİYORMUŞ”

Kararın ardından Gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “yolsuzluklarını kendi emaillerinden bulup paylaştım. “bunca yolsuzluk varken titreşimli yüzük siparişini konuştuğumuz için geri zekalıyız” gibi bir twit attım. ondan yargılanıyorum. anladığım kadarıyla yanılmışım. yolsuzlukların değil, titreşimli yüzüğün duyulmasını istemiyormuş.” ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak’ın AKP’yi kızdıracak kitabı çıktı!