Gazeteci Masum Gök FETÖ’nün insan kaçakçısını deşifre etti

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 11:08 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 11:08 am

Gazeteci Masum Gök, FETÖ’cü rolüne girerek  örgütün Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçışlarının nasıl organize edildiğini deşifre etti. Kendini aranan bir FETÖ’cü olarak tanıtarak kaçışı planlayan örgüt üyesi ile konuşan Gök, çarpıcı ayrıntılara ulaştı.

15 Temmuz darbe girişiminin faili Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin bir kısmı kimliklerini saklarken bir kısmı da Türkiye’den kaçmaya çalışıyor. Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçışları ile sık sık gündeme gelen terör örgütü mensuplarının kaçış planlarını nasıl organize ettikleri merak konusuydu.

Odatv’den Gazeteci Masum Gök,  kendisini aranan bir FETÖ’cü olarak tanıtarak Yunanistan’a kaçmak isteyen FETÖ’cülere yardımcı olduğunu bildiren Baran Faruk’a ulaştı. Gök, Faruk’un dolandırıcı olma ihtimali üzerine de durduğunu belirterek, “Bu işi kaçakçı olarak değil, örgüt adına yaptığı “Biz aynı yolun yolcusuyuz” sözünden çok net anlaşılıyordu” diyerek örgüt mensubu olduğunun anlatıldığını dile getirdi. Gazeteci Masum Gök’ün haberi şöyle: 

“Hazırladığımız senaryo gereği benim hakkımda arama kararı vardı, eşim ve oğlumla beraber şu an Edirne’de Meriç’ten geçmek isteyen bir FETÖ’cüydüm. Bu durumu anlattığımız Baran Faruk, ilk önce ne kadar paramız olduğunu sordu. 2 bin dolar cevabını alan FETÖ’cü direkt “Bu parayla olmaz, memleketine dön” cevabını verdi. Baran Faruk Meriç’ten Yunanistan’a geçmemiz için 6 bin euroya ihtiyaç olacağını, geçtiğimiz zaman da cebimizde en az 1-2 bin euronun bulunması gerektiğini söyledi.

FETÖ’cü Baran Faruk’a “Oradaki kardeşler yardımcı olamaz mı” diye sorduğumuzda, “Tanıdığın, irtibatta olduğun kişiler var mı” sorusuyla karşılaştık. Bu soru da gösteriyor ki, FETÖ’de yurtdışına kaçan kişilerde üst kademede tanığı olan örgüt elemanlarına yardım edilirken, tanıdığı olmayanlara ise sadece danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriliyor.

BİRÇOK FETÖ’CÜ KREDİ ÇEKEREK FİRAR ETTİ

FETÖ Yunanistan’da düzeni kurmuştu. Baran Faruk Yunanistan’a geçmemiz halinde bir araç ve avukatın gelip bizi alacağını söyledi. FETÖ ile irtibat halinde kaçan bütün örgüt elemanları için Meriç’in öbür kıyısında aynı yöntem uygulanıyordu. Ancak tanıdık bir FETÖ yöneticisi ismi veremediğim için Baran Faruk parasız bu işin yapılamayacağını altını çok net olarak çizdi. Türkiye’de evimi satmamı, bankadan kredi çekmemi söyledi. Birçok FETÖ’cü’nün bankadan kredi çekerek yurtdışına firar ettiğini söyledi.

“ORGANİZASYON ÇOK İYİ İŞLİYOR. CUMA GÜNÜ BİR GRUP MERİÇ’TEN GEÇECEK”

Kaçış sürecinin de devam ettiğini ifade eden Baran Faruk, ısrarlarımız sonucu bir grubun cuma günü (yarın) Meriç’ten geçeceğini, parayı denkleştirebilirsem benim de bu ekibe katılabileceğimi söyledi. Baran Faruk, örgütün kurduğu kaçış organizasyonun da çok iyi işlediğini sözlerine ayrıca ekledi.

“SİZ KAFA OLARAK TÜRKİYE’DEN ÇIKAMIYORSUNUZ”

Baran Faruk’un ülkeye bakış açısının FETÖ’nün Türkiye’ye yaklaşımını göstermesi açısından da önemli, konuşmamızın sonuna doğru Türkiye’ye geri dönüş meselesini konuştuk. Baran Faruk’a yarın Türkiye dönebilir miyiz” diye sorduğumda şu cevabı aldım: “Yarın yok. Siz kafa olarak Türkiye’den çıkamıyorsunuz. Ailenin olduğu yer senin ülkendir, yaptığın saçmalık!”