Hakan Gülseven, Temel Demirer ve Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 9:24 am - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 10:16 am

Yazar Temel Demirer, Gazeteci Hakan Gülseven ve Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı.

Yazar Temel Demirer “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla bu sabah gözaltına alındı. Demirer’in gözaltına alınmasıyla ilgili Twitter’dan paylaşım yapan Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.

Demirer, 2018 yılında da HDP’li bazı yöneticilerle birlikte gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Demirer’e “illegal Kürt kadın örgütünün basın açıklamasına katıldığı” gerekçesiyle “örgüt yöneticisi” suçlaması yöneltilmişti.

Yazar Temel Demirer

GÜLSEVEN: YİNE GİDİYORUZ

Gazeteci Hakan Gülseven İsimsizler Hareketi nedeniyle gözaltına alındı. Gülseven, “Yine gidiyoruz” diyerek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Gülseven son olarak 17 Mayıs 2020 tarihinde Taylan Kulaçoğlu ile beraber “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Kulaçoğlu tutuklanırken, Gülseven serbest bırakılmıştı.

TAYLAN KULAÇOĞLU’NUN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine polis baskın düzenledi. Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu’nun gözaltına alındı.

Bu sabah Twitter’dan paylaşım yapan anne Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor…” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu.

Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, “20 tane polis bastı, gözaltına alınıyorum evden” dedi.