Gazeteci Fikret Bila: Yunanistan’ın gücü Türkiye ile uzun vadeli bir savaşa yetmez
14 Ağustos 2020 CumaMerdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut’un bugünkü konukları; Gazeteci -Yazar Fikret Bila, Siyaset Bilimci Prof.Dr. Barış Doster, Emekli Tuğgeneral Türker Ertürk ve Gazeteci – Yazar Mehmet Ali Güller oldu.
Bila, iktidarın Doğu Akdeniz politikalarını yorumladı.
Yunanistan’ın yaptığı tatbikatları yorumlayan Bila, “Yunanistan’ın gücü Türkiye ile uzun vadeli bir savaşa yetmez bu biliniyor ama ben böyle bir çılgınlığa da girişeceklerini zannetmiyorum. Çünkü bundan zararlı çıkacağını bilir” dedi.
“Dış politikada radikal bir gözden geçirme, radikal bir değişiklik aslında bir onarma, tamir etme, doğruya dönme süreci yaşanırsa Türkiye çıkarlarını daha çabuk toparlayabilir” ifadelerini kullanan Bila, “Türkiye kendini yanlış konumlandırıyor, Arapların hamisi gibi davranıyor. Arapların bize verdiği en ufak destek yok. Katar ve Libya hariç başka bir ülke gösteremezsiniz. Arap halklarının Türkiye ile tek övündüğü konu Türkiye’nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak çağdaş devletler topluluğunda yer almasıdır” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Barış Doster: Gelinen noktada memnun olduklarını sanmıyoruz
Benzer Haberler
Filenin Sultanları’nın çeyrek final rakibi belli oldu
04/07/2022 12:23
Mısır’da köpek balığı saldırısı! 2 ölü
03/07/2022 23:14
NATO’nun yeni cinayet hazırlığı!
03/07/2022 9:35
Yaşar Kemal’in ‘Madımak’ konuşması gündem oldu: Utançtan başka ne kaldı elimizde?
02/07/2022 14:33
Filenin Sultanları Hollanda’yı devirdi
01/07/2022 6:50
CHP’den TBMM’de kapalı oturum talebi
30/06/2022 19:23