Gazeteci Enver Aysever serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 1:50 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 2:52 pm

İzmir’de yapacağı etkinlikle gündeme gelen gazeteci Enver Aysever ifade vermek için gittiği adliyede hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendi. Burada gözaltına alınan Aysever, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Konuyla ilgili TELE1’e konuşan Aysever, kendisine herhangi bir bilgi beyanı ulaştırılmadığını belirterek, “Bizim alnımız ak başımız dik” dedi.

FIRAT YEŞİLÇINAR – Kartal Adliyesi’ne ‘Arama kararı var’ denilerek götürülen gazeteci Enver Aysever, 1 yıl önce yapılan bir şikâyetten gözaltına alındı. Aysever’den aldığımız bilgiye göre, gözaltında herhangi bir sorun yaşanmadı. Aysever ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

“BİZİM ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK”

Aysever gözaltı sırasında Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına katıldı. Aysever,  “Karakola ifade için gittiğimde hakkımda yakalama kararı olduğu ortaya çıktı bize herhangi bir bilgi beyanı ulaştırılmadı bizim alnımız ak başımız dik” dedi.

Aysever’in avukatı Özge Demir ise soL’a verdiği bilgide suçlamanın detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, Çerkezköy Sulh Ceza Hakimliği’nin 20 Mart 2020 tarihinde Aysever’in Twitter’da yaptığı bir paylaşımla ilgili olarak “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasında bulunduğunu, bununla ilgili olarak ifadesini almak üzere bir yakalama kararı olduğunu öğrendiklerini belirtti.

Aysever’in başka bir soruşturma nedeniyle karakolda ifade verdikten sonra sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındığını söyleyen Demir, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne ifade vermek üzere gittiklerini söyledi.