Gazeteci Akengin’den kritik iddia: Savcılık köylüler konuşsun diye yüz değiştirme teklifinde bulundu

Yayın tarihi: 17 Eylül 2024 Salı 4:16 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2024 Salı 4:28 pm

Haber: tele1.com.tr

Gazeteci İlyas Akengin, Narin Güran cinayetinde Tavşantepe köyünde yaşayanların aile meclisi kararı nedeniyle ağız birliği yaparak konuşmadıklarını söyledi. Akengin savcılığın aile ve köylülere konuşmaları karşılığında maddi tekliflerde bulunduğunu belirtti.

Türkiye 28 gündür, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyünde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ı konuşuyor. Narin’in katledilmesiyle ilgili soruşturma henüz aydınlatılamıyor. Yapılan sorgulara, gözaltılara ve tutuklamalara rağmen ne aileden ne de köyden hiç kimse olayla ilgili bilgi vermiyor. Gazeteci İlyas Akengin, Narin’in kaybolduğu günden itibaren, savcılığın Tavşantepe köyündeki tüm evleri dinlemeye aldığını ancak evlerde kimsenin bu konuyla ilgili bir konuşma yapmadığını belirtti.

Narin boğularak öldürülmüş! Ağız sıvısı amcanın elinde tespit edildi

“AİLE MECLİSİNDE KONUŞMAMA KARARI ALDILAR”

Akengin ailenin Narin kaybolduktan sonra aile meclisi toplantısı yaptığını ve konuşmama kararı aldıklarını belirterek, “Aile meclisi olaydan sonra toplanıp konuşulmayacağı kararını aldı. Ailenin direndiğini görüyoruz” dedi.

SAVCILIKTAN KÖYLÜLERE TEKLİF

Akengin savcılığın aile ve köylülere itiraf karşılığında bazı tekliflerde bulunduğunu söyleyerek, “Savcılık maddi manevi teklifte bulundu. Yüzlerinin değiştirilmesini teklif etti. Ancak hiç biri bunu kabul etmedi” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ