Gartner akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı

Yayın tarihi: 7 Mart 2020 Cumartesi 9:58 am - Güncelleme: 7 Mart 2020 Cumartesi 9:58 am

Gartner ismindeki bir araştırma şirketi 2019 yılındaki akıllı telefon satış rakamları için yoğunlaştı. Araştırma sonucunda 2019 yılının son çeyreği ile ilgili bazı rakamlar ortaya çıktı.

Gartner akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Rakamlarla ortaya çıkan sonuçlar biraz şaşırtıcı. Belirlenen bu rakamlara göre bakalım en iyi performansı Hangi şirket gösterdi?

Öncelikle, 2019 yılının en şanssız akıllı telefon üreticisine değinelim. Huawei şirketi 2019 yılının son çeyreğinde iyi performans gösteremeyenler içerisinde yer aldı. Huawei ile ilgili yorum yaparken geçen yılla kıyaslamak gerekiyor. 2018 yılının son çeyreğinde 60 milyon cep telefonu satan şirket, 2019 yılının aynı çeyreğinde 2 milyon geriledi.

Gartner

Cep telefonu sektöründeki kazanan ise Apple oldu. Şirket 2019 yılının son çeyreğinde yaklaşık olarak 69 milyon satış gerçekleştirdi. Satışların önemli bir bölümünü önceki modeller oluşturdu. Apple hatırlayacağınız üzere daha önceki modelleri ile ilgili indirim kampanyaları başlatmıştı. Görünen o ki, şirket tarafından uygulanan bu politika başarıyla sonuçlandı.

Akıllı telefon üreten markalardan Xiaomi de önemli bir yere sahip. Şirket düzenli bir şekilde satışlarını artırıyor. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde diğer büyük markalara, daha güçlü bir rakip olacak. Sizce ilerleyen dönemlerde akıllı telefon modelleri ile ilgili satış rakamları kimin lehine dönecek.

Razer DeathAdder v2 gaming mouse ve Razer Cynosa Lite gaming klavye