Garo Paylan’dan Kılıçdaroğlu’na destek: İhtiyaç sınırına kadar ücretsiz olmalı

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 5:21 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 5:26 pm

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zamlar geri alınana kadar fatura ödemeyeceğim” çıkışına destek verdi.

HDP’li Garo Paylan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı elektrik faturası açıklamasına destek verdi. Zamlar geri alınana kadar faturasını ödemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu’na destek veren Paylan, TELE 1’de yayınlanan Habere Doğru programında “Biz de bu protestoya kesinlikle katılıyoruz” dedi.

“BENİMLE DİYARBAKIR SOKAKLARINDA GEZSİNLER”

HDP’li Garo Paylan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsizlik verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, yalnızca Diyarbakır’da her 2 yurttaştan birinin işsiz olduğunu söyledi. “Ülkemizde 10 milyon işsiz var” diyen Paylan, TÜİK yetkililerine seslenerek “TÜİK yetkilileri benimle Diyarbakır sokaklarında gezip işsizliği halka anlatsınlar.” ifadelerini kullandı.

“İHTİYAÇ SINIRINA KADAR ÜCRETSİZ SAĞLANMALIDIR”

Paylan, Kılıçdaroğlu’nun önerisine ek olarak sosyal devletin ihtiyaç sınırına kadar elektriği ücretsiz vermesi gerektiğini vurguladı. Paylan şöyle konuştu:

“Diyarbakır’da isyan var. Halk fatura ödeyemiyor. Doğal gaz açamayan vatandaşlar elektrikli soba yakıyor ve onu da ödeyemiyor. Tüm yoksul yurttaşlar bu faturaları ödeyemez. 5 yandaş müteahhite bütçeden 100 milyar TL gidiyor. 20 milyon haneye 250 kilovata kadar ücretsiz elektrik vermenin maliyeti 100 milyar TL. 2 milyon esnaf için de bu yapılabilir. Çiftçiler durumu ‘zulüm’ olarak anlatıyorlar. Kılıçdaroğlu’nun teklifini önemli buluyoruz. Biz de bu protestoya kesinlikle katılıyoruz. Biz zaten ücretsiz olmasını savunan bir siyasi parti olarak bu faturaların ödenmemesi gerektiğini savunuyoruz.

Özelleştirilen şirketlerin kamulaştırılması gerek. Elektrik bir ihtiyaçtır. Sosyal devlet yurttaşına ihtiyaç sınırına kadar ücretsiz sağlamalıdır. Zamlar geri alınmalıdır.”

Kılıçdaroğlu’nun fatura önerisi Meclis’te yankı buldu