Garo Paylan: 2016’da şans eseri hayatta kalmışım

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 2:27 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 2:27 pm

HDP Milletvekili Garo Paylan hakkında 2016 yılında suikast planı yapıldığı iddia edildi. Suç duyurusunda bulunan Paylan, “2016’da şans eseri hayatta kalmışım” dedi.

HDP Milletvekili Garo Paylan, avukat Mehmet Sinan İnce’nin kendisi hakkında 2016 yılında suikast gerçekleştirileceğini belirten iddiaları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Mehmet Sinan İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda 2016 yılında Garo Paylan’a TBMM’de suikast gerçekleştirileceğini ancak planın istenildiği gibi gerçekleşmediğini iddia etti. Paylan, suikast iddialarına ilişkin Tele1’den İlknur Karadeniz’e konuştu.

“ŞANS ESERİ HAYATTA KALMIŞIM”

Garo Paylan şunları söyledi: “Benimle ilgili bir suikast planı ifşa edildi. Bu meselenin üzerine gidilmiyor tam tersine üzeri örtülmeye çalışılıyor. Oysa üzeri örtülen her suç ve suç iddiası tekrarlar. 2016 yılında ben şans eseri hayatta kalmışım, bunu anlıyorum. Bu yıl da pek çok yurttaşla ilgili provokasyon planları yapılmaya devam ediliyor olabilir. Bu provokasyon planlarını önlemenin tek yolu var, geçmişteki provokasyon planlarının ve bu karanlık yapıların üzerine gitmek.”

Garo Paylan Hasköy Mezarlığı saldırısını Fuat Oktay’a sordu