Gani Müjde’den Cem Yılmaz’a Demirtaş ve Kavala desteği

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:54 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 10:56 am

Yazar Gani Müjde, tutuklu iş insanı ve tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında sorulan soruya verdiği cevap nedeniyle eleştirilen komedyen Cem Yılmaz’a destek verdi. Müjde, “Herkese terörist diyorlar” dedi.

Talk-Show’cu Rüstem Batum’un komedyen Cem Yılmaz’a yönelttiği “Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında ne düşünüyorsun?” sorusuna Yılmaz’ın verdiği “Evrensel standartlarda bir ülkede böyle şeylerin olmaması gerektiğini düşünüyorum” yanıtı tepki topladı. Yanıtının ardından ‘Terörist’ ve ‘PKK’lı’ denilerek eleştirilen Yılmaz, “Nerden bu kadar rahat sallamak. Bi insanın bi eylemi olur bi bilinirliği vardır. Pkk lı ne yahu insan biraz çekinir bir dakka düşünür ya. Ben miyim Pkklı valla hayret arkadaş.” demişti.

Yazar Gani Müjde, Cem Yılmaz’a gelen tepkileri eleştirdi. Müjde, “Herkese terörist diyorlar” ifadelerini kullandı. Müjde şunları söyledi:

“ÇOK UCUZLADI TERÖRİST DEMEK”

“Ayrıca ne demiş Cem Yılmaz? ‘Bu insanlar niye hapiste tutuluyor, anlamıyorum’ dedi. Bunu Anayasa Mahkemesi de anlamıyor. Bunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de anlamıyor. Bunu sanıyorum Türkiye’nin hiç de HDP’ye oy vermemiş benim gibi milyonlarca insan da anlamıyor. Cem’in söylediği malumun ilanı aslında. Cem’e PKK’lı dediler, ne alakası var. Niye yan yana getirdiler? Terörist diyorlar. Çok kolay, herkese terörist diyorlar. PKK’lı diyorlar. Çok ucuzladı terörist demek. 6 milyon oy veren terörist mi o zaman PKK çok güçlü bir örgüt. Bunu kabul mu edeceğiz yani?”

Cem Yılmaz’dan, “Botuna Sedat Peker’i mi Bilal Erdoğan’ı mı alırsın?” sorusuna yanıt

Cem Yılmaz: Ben miyim PKK’lı, valla hayret arkadaş!