Gani Müjde: Siyasi mizahı korku bitirdi
1 Aralık 2019 PazarTuluhan Tekelioğlu’nun hazırlayıp sunduğu Hayatın Rengi programında bu hafta, sanat ve sanat yönelik baskılar da masaya yatırıldı.
Programın konukları caz piyanisti ve besteci Kerem Görsev ile yönetmen, senarist ve karikatürist Gani Müjde, sanata yönelik baskı ve sansür hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
‘KANUNLAR YORUMA AÇIK HALE GELDİ’
Türkiye’de siyasi mizahın korku nedeniyle bittiğini belirten Gani Müjde, “Siyasi mizah korku nedeniyle tercih edilmiyor. Çok fazla dava açılıyor. Eskiden de açılırdı, ama bu yoğunlukta değildi ve kanunlar da bu kadar yoruma açık değildi” diye konuştu.
‘MÜZİĞİMİ HİÇBİR ZAMAN MADDİYATA SATMADIM’
İnandığını yapan bütün sanatçıların muhalif olduğunu vurgulayan Kerem Görsev ise, “Bana bugüne kadar hiç kimse istemediğim bir yerde çaldıramadı, istemediğim bir müziği de para karşılığında yaptırmadı. Ben kendi müziğimi hiçbir zaman bir maddeye satmadım” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
Gani Müjde’den Cem Yılmaz’a Demirtaş ve Kavala desteği
15/11/2021 10:54
CHP’li Başarır’dan ‘Muhteşem Süleyman’ çıkışı
22/10/2021 21:01
Tuluhan Tekelioğlu’ndan yeni belgesel: Efsaneler
16/09/2021 11:52
‘Gri pasaport’ skandalı böyle tiye alındı: 150 kişiyi ‘Porno Film Festivali’ne götürebilirim
26/04/2021 13:59
Liseli Kadın Meclisleri’ne selam olsun… Yapabiliriz!..
06/03/2021 16:55
SEVİM GÖZAY- Harcanan Değerler Ülkesinin Kraliçesi
16/01/2021 18:49